Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2018 (edytowane) . To poezja .. .. z niebem rozmawiać splatać je z falującą wstęgą własnych barw wiatr układa ją w słowa które kocham. . . Edytowane 7 Sierpnia 2018 przez Gość usunięcie inwersji (wyświetl historię edycji)
le_mal Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2018 je splatać ? co ma oznaczać słowo ''je''' ? oświeć mnie autorko.
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2018 "je", czyli niebo (rodzaj nijaki) splatać ze wstęgą czytelniku.
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Hm.., alternatywą, może dająca większa jasność wypowiedzi byłoby: je wplatać w falującą wstęgę własnych barw Tak, czy inaczej "rozmowa z niebem" jest dla mnie takim splataniem się z nim, właśnie z nim... Nie znajduję na niego żadnego bardziej konkretnego, czy opisowego określenia, bo niebo jest niebem, czymś nieskończenie tajemniczym, a jednak dla człowieka czasem doświadczalnym.
Deonix_ Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeśli chcesz zostawić to "wplatać", to wypadałoby "ą" na "ę" w tej "wstędze" podmienić :) Choć dla mnie "splatać" było - przynajmniej brzmieniowo - lepsze. Ale nie mnie o tym decydować. Niezależnie od tego - przestawiłabym na "wplatać je", bo trochę ta inwersja brzmi (dla mnie) sztucznie. Mimo że nie lubię "poezji o poezji", to w Twoim wydaniu mi się ona podoba, zaczynam gustować w Twoim lekkim i delikatnym piórze :) Serdecznie :) Edytowane 7 Sierpnia 2018 przez Deonix_ (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Cieszy mnie to! Bo inaczej chyba nie potrafię pisać. I dziękuję za wskazanie błędu w pisowni oraz uwagę dotyczącą tekstu - jest słuszna i skorzystam z niej :) Serdecznie pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi