Gość Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2018 (edytowane) słońce pałuje mnie promieniami na centralnej ulicy miasta umieram z uśmiechem na ustach za kromkę chleba z dżemem który nie pochodzi z importu mam serce bez konserwantów w plastikowych okularach całuję w usta butelkę z piwem z której o 7.00 piłaś powietrze razem wchodzimy w chmury dymu Edytowane 23 Lipca 2018 przez Gość (wyświetl historię edycji)
Maria_M Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2018 (edytowane) Podoba mi się, tylko zmień trzeci wers, bo psuje cały tekst. umieram, a na twarzy uśmiech ( uśmiech pojawia się przede wszystkim na ustach, więc masz masło maślane) ewentualnie proponuję: dziękując wszem i wobec za kromkę chleba z masłem :))) Edytowane 23 Lipca 2018 przez MaksMara (wyświetl historię edycji)
Maria_M Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Umieram, a na twarzy uśmiech / pierwsza propozycja dziękując wszem i wobec/ druga Daję serducho za pomysł. Edytowane 23 Lipca 2018 przez MaksMara (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hej, no wygooglowałem, ten uśmiech na ustach i jest to zwrot, który występuje w języku potocznym, nawet w słownikach językowych, ale przemyślę sprawę, dzięki za uwagi :) Miałem zamiar, pisząc ten wiersz, i inne z tej serii, uzyskania efektu mowy codziennej i języka potocznego, takiego trochę spontanicznego gadania, ale przemyślę Twoje sugestie ;) Edytowane 23 Lipca 2018 przez Gość (wyświetl historię edycji)
Annie Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2018 Słońce pałuje promieniami Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobre :) Nasz dżem, nie z importu, wiadomo, ze lepszy, ale żeby zaraz z tego powodu umierać :) Pozdr.
Gość Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To taka spontaniczna akcja anarchistyczna... :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2018 Witam ponownie - widzę że się rozpędziłeś w dobrym kierunku - bardzo dobry wiersz mimo że słońcem parzy. Pozd.
Nata_Kruk Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ogólnie, podoba mi się. Edytowane 23 Lipca 2018 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za przeczytanie, cieszę że jest ok.
Gość Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za opinię w sprawie tego uśmiechu i za pozostawienie słowa
Sylwester_Lasota Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2018 Też miałbym pewne uwagi, ale ogólnie jest dość ciekawie. Pozdrawiam.
Gość Opublikowano 29 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, Sylwestrze
Rekomendowane odpowiedzi