Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Żegnaj Siostro 

święta Siostro parcianego miłosierdzia

żegnaj Przyjaciółko

niesprawiedliwie nawiedzonych

tylko Ty potrafiłaś odczytać

moje nieortograficzne grzechy 

nigdy ich nie puściłaś samopas

nawet po setnej pokucie

przykuwałaś mnie platonicznie 

do swego ołowianego sumienia

mój Morderco żegnaj

będę Cię pamiętał aż do śmierci

jeśli chcesz mnie zabić jeszcze raz

twój wróg Cię przyjmie

z szeroko otwartymi

trupimi oczami

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Wojtku, dobre to jest. Nawet b. dobre. I niesamowite. 

No tu mnie zaskoczyłeś! Przebaczenie? Oczyszczenie? Zrzucenie ciężaru winy? Nie wiem. 

Czy to prawdziwe pożegnanie? Tak na zawsze? Chyba kluczy Peel, bo:

Inny świat, przemiana.       Justyna. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• pogoda  nie zawsze na rower  postanowiłem  zrobić rewolucję w telewizji  dla wszystkich    oni trzymają to laboratoriach   zmontowałem przekaźnik  do domowego telewizora    wykorzystuję zwykły odbiornik  dodaje tylko oprogramowanie  z mojego urządzenia    jeszcze bez patentu  jak zwykle jesteście pierwsi... którym o tym mówię    Mój cyber monitor  bo nim się staje zwykły telewizor  stroimy ustawimy myślami  w ten sam sposób  możemy puścić  teledyski filmiki zdjęcia  zarówno z internetu  jak również ze swoich zasobów  telefonu laptopa…   MOŻEMY RÓWNIEŻ ZOBACZYĆ  OBRAZY Z NASZEJ WYOBRAŹNI   wszystko myślami  po podaniu swojego kodu dostępu    możemy również wejść  w system kamer pobliskich sklepów  zobaczyć czy zrobili już  świeże bułeczki na śniadanie    pracuję nad podglądem systemu tv z satelit  oraz …to innym razem    11.2025 andrew  Sobota , już weekend   
    • @KOBIETA   dziękuję Dominiko :))))))))           @Gosława     znasz to z autopsji ?   to można Ci tylko współczuć.   bo można się pięknie bawić ale trzeba wiedzieć z kim się bawię.   dziękuję Reniu :)           @iwonaroma   Iwonko.   zawsze zza pleców człowieka może wyleżć to drugie ja.   warto siebie samego trzymać na krótkiej smyczy.   oby nigdy.....   dziękuję Iwonko ;)      
    • @Gosława   Reniu.   wiersz melancholijny i symboliczny.   to liryczny monolog o utracie, bólu i odzyskiwaniu własnej tożsamości po wyniszczającej relacji.   za pomocą bogatej symboliki i naturalistycznego obrazowania, malujesz  stan wewnętrzny, w którym melancholia i chaos zewnętrznego świata odzwierciedlają wewnętrzne złamanie.      fantastycznie napisane :)   podoba mi się.  
    • @hania kluseczka   Haniu.   Twój wiersz jest przepiękną, gorzką diagnozą współczesności.   mistrzowsko uchwyciłaś ten kontrast między perfekcyjnym wizerunkiem a głęboką rdzą "z kości i krwi".   "Taniec z botami" to absolutnie genialna metafora pustki.     Haniu.   to jest piękny wiersz !!!   pzdr. :)    
    • @Christine @Christine   Chris.   o samotności możemy zapomnieć.   bo kiedy dwoje ludzi tworzy prawdziwą więź, samotność ustępuje, zostaje wykluczona, a przestrzeń wypełnia się nowym sensem.   i z nami już tak jest :))))))    
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...