Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2018 (edytowane) co jest piękniejsze wolność czy chleb co przyjemniejsze uśmiech czy łzy co jest poważniejsze życie czy śmierć co zgrabniejsze żyrafa czy może żółw co jest nam bliższe niebo czy piekło co skandalem kurwa czy złodziej co jest ważniejsze cipka czy fiut co obrzydliwsze łajno czy jego smród czy to wszystko klamrą spięte jest czegoś warte czy być może zbyt mocno przegięte Edytowane 9 Lipca 2018 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji) 1
W.M.Gordon Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2018 Waldemar - ja myślałem, że ty jesteś dżentelmenem, a okazało się że jesteś skandalistą. Rozumiem Twoje intencje. Chcesz rozruszać ten senny portal. Może Ci się uda. ... Jak dla mnie jest to za dużo wyliczanki.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 9 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - a dlaczego skandalistą - gdzie jest napisane że poezja to tylko miłość wiatr motyle. By nie żałować trzeba wszystkiego spróbować - poezja współczesna nie ma ram - tak mi się wydaje - a czy czytelnik z tą tezą się zgadza czy nie to już inna bajka. A za czytanie i komentarz bardzo dziękuje. Pozd. jak zwykle standardowo
Maria_M Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Każdy dżentelmen to skandalista, ale dopiero wtedy jak jego „czarna strona” życia wyjdzie na jaw. Niekiedy nie wychodzi i zostaje dżentelmenem do końca życia.
gale garson Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2018 Myślę, że nie ma ram dla współczesnej poezji. Czytelnik tego artykułu zgadza się, czy to nie jest inna historia.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 10 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj - dzięki za czytanie i słowo pod wierszem. Radości życzę
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 10 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam nową twarz na portalu - życzę powodzenia - za przeczytanie duże dziękuje. Pozd. Edytowane 10 Lipca 2018 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2018 Jeżeli " Kompleks Portnoya" jest dobrą powieścią, to ten wiersz jest bardzo dobry. Taki świat, tacy ludzie. Pozdrawiam
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 10 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Andrzeju - miło że zajrzałeś -- wiem że to trudny ale odważny wiersz który niczego ani nikogo nie obraża porostu pokazuje ludzkie życie z innej kamery. Dziękuje za tak optymistyczny komentarz. Pozd.
Rekomendowane odpowiedzi