W.M.Gordon Opublikowano 30 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2018 23 amarantowe noce łóżko nietknięte jak w muzeum wieczne pióro schudło o 12 gramów sympatycznego atramentu zbliżając niebezpiecznie czas 4 zmartwychwstania długopisu napisałam długi list 883 wyrazy niektóre do rymu inne do kosza podarłam 6 kartek a na 7 z opisem 43 zmarszczek i krostek przykleiłam twoje zdjęcie jedno z 72 które wypluł Internet większość to powtórki tego samego czerwonego napisałeś amarantowego jak miłość jak serce znalazłam też jeden falsyfikat ten przykleiłam moją 1 krwią siedzisz na tronie u stóp pies i żona w tej samej koronie którą włożyłam w noc twoich oświadczeń 1
W.M.Gordon Opublikowano 31 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2018 (edytowane) MaksMara rze co??? Edytowane 31 Maja 2018 przez W.M.Gordon (wyświetl historię edycji)
Maria_M Opublikowano 31 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2018 Jest Ok. Przy pierwszym podejściu nie zidentyfikowałam dokładnie podmiotu lirycznego. Sorry. A wiersz jest nietuzinkowy, przykuwa uwagę. Mam jedno pytanie: czy podmiot liryczny to żona? Wydaje mi się, że nie, ale nie jestem pewna. Pozdrawiam :)
W.M.Gordon Opublikowano 1 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2018 Podmiotem jest, że się tak wyrażę, niedoszła żona, która nie mogąc zasnąć wspomina swoją dawną miłość. To raz, a dwa: przyklejenie zdjęcia swoją krwią, świadczy o cierpieniu, ale także o masochistycznej satysfakcji, bo... przecież tam napisałem czarno na białym jak ten facet traktuje swoją obecną żonę. No jak? Tak samo jak i psa. Ergo sum cognitum - niedoszły mąż bohaterki jest miłośnikiem zwierząt i pewnie dlatego nie znaleźli wspólnego języka, a więc nie znaleźli się razem przed ołtarzem. Jaki z tego wniosek? Kochajmy zwierzęta na równi z naszymi dziewczynami, chłopakami, kochankami, żonami i wdowami, kierownikami i dyrektorami. Ot co, a może i wszystko. Nie mogę zasnąć więc liczę. Pozdrawia cyfrowo Wojtek
Rekomendowane odpowiedzi