Justyna Adamczewska Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2018 (edytowane) Ha, Hanki Czasami słuchałam śmiechów koleżanki Hanki, która korzystała ze swojej skakanki. Na podwórku robiła wygibasy - eh, dobre to były czasy. Hanka momentami płakała, chociaż przez łzy się chichrała. Mówiła też często, gęsto: - Ha, niczego mi nie zrobita, bom ja już dorosła kobita. A nie była wcale taka, jaką zgrywała – udawała. Czasami pytałam: - Haniu, dlaczego udajesz człowieka dojrzałego? Odpowiadała na to: - Bo tak mi kazał tato. - Muszę szybko dorosnąć i iść w świat – pa, pa, ha, ha. Justyna Adamczewska Edytowane 27 Maja 2018 przez Justyna Adamczewska (wyświetl historię edycji) 1
bajaga1 Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2018 Ładnie ujęłś w wersy te łzy Hanki ukryte pod śmiechem. Bywa czasami, że gdy bezradność wyciska nam łzy, rozsądek mówi stop. Słabym być to nie to. W tym świecie jest jak w lesie w ciemności czai się zło, więc Śmiej się odstrasza go...
Justyna Adamczewska Opublikowano 27 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. Tak, tak bywa: Dzięki. J.
Czarek Płatak Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2018 Ciekawe jakie były dalsze losy haHanki i czy udało jej się dorosnąć :)
Marlett Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2018 Hanka była dorosła ponieważ wiedziała ,że szybko musi dorosnąć :) PozdrawiaM. 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2018 Witam - każdy chciał być dojrzałym ale nie znał tego ceny... Dobry wiersz Justynko taki inny ale ma to coś... Uśmiechu życzę nie tylko powagi. 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 28 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czarku, tak ciekawe. Peelka nie wie, co dalej z Hanką. Poszła w świat ;). Dziękuję i pozdrawiam Justyna. :))
Justyna Adamczewska Opublikowano 28 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Taaak, zapewne, ale czy dojrzała była, tego nie wiemy. Dorosły, nie znaczy dojrzały, jak wiemy, Marlett. :) Dzięki. J.
Rekomendowane odpowiedzi