Marlett Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2018 był dobry czas na latanie gdzie i kiedy się chciało nisko wysoko w obłokach i jeszcze jeszcze dalej kwestią czasu będzie opadanie wilki na dole spięte czekają czy można się z nimi zaprzyjaźnić jeśli nocami głośno wyć będą 4
Tomasz Kucina Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2018 Higieniczny proces przemijania [szkoda] ale nie wpisuje się w apoteozę kosmosu, młodość nie ma pułapu, i choć instynkty wtedy odzwierzęce trochę, to nikomu nie po drodze by wracać do wilków. Pierwsza fałda? 1
Gość Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2018 Witaj Marlett Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pierwsza zwrotka skojarzyła mi się z przeszłością, z wczesną młodością, ze "szczenięcymi latami" Druga to taki "zimny prysznic" - spotkanie z dzisiejszymi realiami. Kawał dobrego tekstu, pozdrawiam
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2018 Witam - no tak znaczy dobrze jest - tekst wysokiej klasy taki do czytania i zastanowienia się nad tym co było i co jeszcze nas czeka. Pozd.
Justyna Adamczewska Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2018 Cześć Marlett - Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To dobre jest. Zresztą cały wiersz przyciąga uwagę. Wilki nie straszne są, nawet wyjące w nocy, można pokazać ot, - zwyczajnie piękne wiersze. Dobranoc, Marlett. J.
Marlett Opublikowano 28 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z wilkami nikt nie chce zadzierać tym bardzie wracać do nich. Być może PL nieco utożsamia się z wilkiem. W życiu napotykamy rysy i zadry na które nie zwracamy uwagi ale inne przeszkody nie zawsze są do przebycia :) Fałdę można wyprostować jeśli bardzo nam na tym zależy :) Dziękuję za obecność . PozdrawiaM. Edytowane 28 Maja 2018 przez Marlett (wyświetl historię edycji) 1
Marlett Opublikowano 28 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za interpretację. Pod zimnym prysznicem mogą stać jedynie zahartowani :) PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 28 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Waldemarze, Nie zawstydzaj mnie :) Tekst jak tekst, ale dziękuję za obecność :) PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 28 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Justyś, Piszesz jakbyś więcej od innych wiedziała o wilkach :) Dziękuję. PozdrawiaM.
Justyna Adamczewska Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marlett, nie wiem, ile wiedzą inni o wilkach, nie wiem też, zatem, czy ja więcej wiem od innych o owych lub owamtych wilkach. Wilkołaki mnie też interesują, tak, jak zmierzchołaki.;) Też dziękuję :) Justyna.
Szarotka102 Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2018 Myślę, że kto naprawdę umie latać (a tego nigdy się nie zapomina) nie musi bać się wilków. Nawet jeżeli skrzydła już nie są pierwszej młodości. Cieplutko pozdrawiam. 1
Tomasz Kucina Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Można zgodzić się w zasadzie z każdym twoim zdaniem w komentarzu. Może jedynie stanąłbym jednak w obronie wilków, bo to zwierzęta bardzo rodzinne, a rys wilka odseparowanego jest przerysowany. Wilki żyją w watahach, czyli w rodzinach, mają hierarchię, zatem zasady, a często mylnie mówimy samotny wilk, ale oczywiście nie o tych wilkach mówisz w wierszu. No cóż, ludzie są wściekli, to fakt. Samo życie. Dziękuję za wnikliwą i mądrą odpowiedź na mój komentarz pod wierszem. 2
W.M.Gordon Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2018 Dedal i Ikar, a właściwie tylko Ikar czyli co się stało gdy spadł na ziemię.
Marlett Opublikowano 29 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czasem po prostu skrzydła opadają. Dziękuję za interpretację :) PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 29 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Również dziękuję za wnikliwość w komentarzach :) PozdrawiaM. 1
Tomasz Kucina Opublikowano 29 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Obym nigdy nie zboczył z tej drogi. Miłego wieczoru. 1
Deonix_ Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 Bardzo dobry, przemyślany tekst, jak to u Ciebie :) Jedynie moja wewnętrzna sympatia do wilków nie pozwala mi myśleć, że się z nimi zaprzyjaźnić nie można, ale przecież tu nie o tym... Niezwykle dojrzały, mocny wiersz :) Pozdrawiam :) 1
Marlett Opublikowano 3 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję za miłe słowa oraz za czytanie :) PozdrawiaM.
_Marienka_ Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2018 (edytowane) Czy jakiejkolwiek sarence w ekosystemie... kiedykolwiek udało się zaprzyjaźnić z wilkiem ? Edytowane 11 Czerwca 2018 przez Mari_anna_ (wyświetl historię edycji) 1
Marlett Opublikowano 11 Czerwca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sarenki raczej wilków nie lubią natomiast wilki przepadają za sarenkami :)
Rekomendowane odpowiedzi