Justyna Adamczewska Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2018 (edytowane) Już/2 Poranek Platyna odrzucona, brązy są rozplecione, kształt głowy na poduszce, ślad szminki na chusteczce. Szyja jest namaszczona, pierś nadal rozbudzona, lędźwia z talią związane, cudne nie zakazane. Krzyczy ud rozedrganie: - Klucz spełnił swe zadanie! I teraz przecudownie: - Już ach, jakże wymownie! Justyna Adamczewska Utwór jest kontynuacja wiersza Już/1 Inicjacja Edytowane 4 Maja 2018 przez Justyna Adamczewska (wyświetl historię edycji) 1
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2018 Witam - szukałem poprzedni i znalazłem - porównując oba wiersze mam te same odczucie - znaczy jest zmysłowo co lubię - też udany wiersz - dziwie się tylko czemu nikt nie zajrzał - ale tak to jest że gdzieś się gubimy zwłaszcza teraz gdy tyle wolnego... Uśmiechu ci życzę 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 4 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Waldku, Dziękuje, tak gubimy się, jest tyle wierszy. Bardzo dziękuję za komentarz i podzielenie się spostrzeżeniami. :))) Justyna. Edytowane 4 Maja 2018 przez Justyna Adamczewska (wyświetl historię edycji)
Justyna Adamczewska Opublikowano 4 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ithiel pierwszy wiersz jest, jak napisałam w jednym z komentarzy pod nim - skierowanym do MaksMary: "wiersz jest o seksie, takim spontanicznym, choć początek to gra. Gra tych, którzy pierwszy raz grają, stąd "prawica" i przestarzałe "kibić" - jakże pięknie brzmi, wg mnie." Co do Twoich informacji dotyczących j. łacińskiego - łykam je, uczą, dziękuję. Masz ogromną wiedzę, ważne dla mnie, ze się nią dzielisz, w tym przypadku, ze mną, ale i zapewne dotrze do innych czytelników. Dobra rada, będę bardziej uważna. To ciekawe jest. Jakby "mała dziewczynka", czy "bliski przyjaciel" . Uważam, ze w moim wierszu użyłam pleonazmów (wyrażeń, tu całych wersów złożonych z wyrazów o takim samym lub bardzo podobnym znaczeniu, zwykle ocenianych jako błąd, np. cofać się w tył; tautologia, tautologizm). Eh, Ithiel, dałeś mi do myślenia, ale jeszcze raz dziękuję za tak wyczerpujący komentarz. Justyna. No, ale to już jest na dłuższe rozważania, tak myślę. Miłe, że wiersz, mimo mankamentów, które słusznie wskazałeś, jednak: Jeszcze raz dziękuję, pozdrawiam Justyna.
Justyna Adamczewska Opublikowano 4 Maja 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ithiel, zamierzam. Pracuję nad warsztatem, a ten temat - jestem dorosła, jakoś mi tak podchodzi do ćwiczeń. Dobrej nocy. J.
Witold Szwedkowski Opublikowano 4 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2018 Przyjemnie czytać taką dyskusję. No, nie tylko dyskusję...
Rekomendowane odpowiedzi