Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 (edytowane) Chciałbym pogadać z ołówkiem Ponieważ życie ma krótkie Przez grafit i temperówkę Zapytać czy mu nie szkoda Zostawiać na kartkach zdrowia Tak łatwo go przecież zgumkować Choć staram usilnie zagadać On nie chce mi odpowiadać Od szekspirowski dramat Aż wreszcie krzyknąłem Eureka I płynie cudownych strof rzeka haptyczny ołówków poemat (Nie żadna ściema) I kropla w mym oku się kręci Bo utwór wyszedł wielki Wrzuciłem wyśmiali Bezczelni Edytowane 22 Kwietnia 2018 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji) 9
Marlett Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 zamiast czytać lepiej dotykać różnica przecież niewielka tak samo jak między piosenką a do nabierania zupy chochelką PozdrawiaM. 2
Iwa-Iwa Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Podoba się, zaciekawił mnie tytuł pozdrawiam!!! i komentarz zostawiam!!
Annie Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Dwie pierwsze strofy - jak dla mnie najlepsze. Puenta nie za bardzo. Zgumować - czy nie powinno być wygumkować? Pozdr. 1
Maria_M Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Nie żadna ściema! Ołówkami wyłożone strofy, tym razem dla katastrofy. :))))))))
beta_b Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 szacun, nareszcie o niczym - o czym niedawno tak trwała rozmowa (zgumkować) 2
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja pani B zazwyczaj o niczym poprawiłem gumkę ;) Cóż wiem jakie cisną się słowa Lecz dresa się nie da wychować Choć paski przy praniu odpadły I tak nie będę mieć klasy Ech głupi ja Edytowane 22 Kwietnia 2018 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji)
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo chciałem zeby polubili Ale prawda czasem bywa gorzka Może w ramach oburzenia zablokuje tego posta ;)
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. By twój grafit się nie skończył Ołówkowe piszę strofy Bądź zdrowy: )
Witold Szwedkowski Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciebie ilu jest? Zresztą... Nieważne... Ważne, że jestem wśród geniuszy. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy odnosisz się do wiersza chciałbym zauważyć że pl stwierdza że jego wysmiali ludzie czytanie ze zrozumieniem tekstu tu chyba nic skomplikowanego nie ma Edytowane 22 Kwietnia 2018 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji)
Witold Szwedkowski Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rymowanka jest w warsztacie więc jeśli masz jakieś uwagi śmiało możesz zaproponować jeśli nie to troluj gdzie indziej Edytowane 22 Kwietnia 2018 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji)
Witold Szwedkowski Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie mam uwag. Dobranoc.
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobranoc. Dziękuję @Alicja_Wysocka Za serducho miło że zajrzałaś
Justyna Adamczewska Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marcinie, Grafit – pospolity i szeroko rozpowszechniony minerał z gromady pierwiastków rodzimych Stosowany jako naturalny suchy smar. Jest – obok np. diamentu – odmianą alotropowa węgla. Nazwa pochodzi od Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. graphein = pisać, nawiązuje do tradycyjnego zastosowania tego minerału. A zatem grafit jest szlachetnym wytworem Natury. Dłuuuugo trwa, jeno człowiek ograniczył jego siłę, dla swoich potrzeb. Wiem, ze to wiersz, b. dobry wiersz. Taki dotykowy - haptyczny.. Pozdrawiam. Justyna. i jeszcze nieśmiertelny Szekspir, coś z grafitem wspólnego. :)))
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Być albo nie byc w punkt justyno fajnie, że ktoś widzi więcej. Ołówek - Polska nazwa pochodzi od , który był używany do pisania w , oraz . Do XIV wieku europejscy artyści używali prętów ołowianych, cynkowych lub ze srebra do tworzenia jasnoszarych rysunków zwanych silver-point. W XVI wieku opisał w rozprawie o skamielinach pt. De omni rerum fossilium genere, gemmis, lapidibus metallis, et huiusmedi... pręt do pisania w drewnianej oprawce. Gdy w 1564 roku w w znaleziono czysty , zaczęto go używać zamiast ołowiu, jednak nazwa ołówek pozostała. Ołówek z opatentowano dopiero w 1858 roku Edytowane 23 Kwietnia 2018 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji)
Justyna Adamczewska Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marcinie, dziękuje za te informacje. Cenne. Ale w wierszu użyłes słowa "grafit", stąd mój krótki wywód, ze się tak wyrażę. Jak to fajnie, ze mozemy sobie powymieniać inf. Pozdrawiam. J. 1
Justyna Adamczewska Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. He, he, dobre. Ołówek do ufka plus "o" na początku. Kojarzyć się to może z UFO. Wcześniej nie zwróciłam na to uwagi, a ważne boć to tytuł przecież. Do polubisiów.
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Coś spoza tego świata :) dzięki za spostrzegawczość Można rozgryzać to dalej lub uznać za sarkazm lub kabaret: ) Edytowane 23 Kwietnia 2018 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi