jan_komułzykant Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2018 okulary typu jaskółka spodnie w kancik niepewność strach z włosów przyklejonych do czoła twarz szczurka twarz myśląca i ten strach w szklanych oczach w przeźroczystość snującą się z boku w cieniach znikał jak ćma jak jaszczurka w siedem-dzie- siątym dzie- wiątym roku wszelki ślad więcej nikt nie widział Jurka 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2018 do dziś zaginięcia dzieci się zdarzają - wielka tragedia Pozdrawim
jan_komułzykant Opublikowano 22 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to prawda, bardzo dziękuję. Pozdrawiam.
Maria_M Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2018 Dobrze, że o tym piszesz, Problem poważny, trudny, ciągle aktualny. Pozdrawiam
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2018 Witam aż głowa boli tak to trudne do zrozumienia - takie chwile nie powinny się zdarzać - a jednak...dobry wiersz. Pozd.
Maria_M Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też myślałam wcześniej, że o co innego chodzi :))
jan_komułzykant Opublikowano 22 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzisiaj był program, właściwie fragment, o handlu dziećmi, bez wstydu, szokujące - jakby to były pieski, kotki? Ogłoszenia, mnóstwo ogłoszeń. To nieporównywalne, a jednak jest chyba z "nami" coraz gorzej Dzięki. Pozdrawiam.
jan_komułzykant Opublikowano 22 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie powinny, dziękuję Waldku. Pozdrawiam.
jan_komułzykant Opublikowano 22 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. widziałem Twój wcześniejszy wpis, już go nie ma, ale odpowiem. Widziałaś film "Rain Man"? Buster, może nie geniusz, ale też nieprzeciętnie zdolny - i jeszcze dzieciak. Cichy, grzeczny, ubierany przez mamę w tzw. "komunijne ubranka" z zapiętą na ostatni guzik białą koszulką. Wyglądał trochę jak mały Buster Keaton, ale czasem uśmiechał się (kiedy się zamyślał), nie wiedząc, że ktoś patrzy, bo w głowie pewnie szalał KOSMOS. Strach w oczach - wynikał z okrucieństwa rówieśników, ale raczej nie stąd była ta ucieczka we własny świat. Może to autyzm? Nie wiem i nie dowiem się. Nieważne, był dzieciakiem. Nie wiadomo kim mógłby dzisiaj być.
Maria_M Opublikowano 22 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie oglądałam tego filmu. Zajrzałam do Wikipedii i buster to 1 drań, bydlak 2 gość, facet nie wiedziałam kogo opisujesz, masz na myśli? pierwsze skojarzenie to ktoś, kto wyszedł i nie wrócił ( jakiś starszy człowiek z demencją) A film obejrzę, bo jestem ciekawa.:))
jan_komułzykant Opublikowano 22 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to wrzuć sobie zamiast do Wikipedii, na YouTube Buster Keaton, więcej się dowiesz. To człowiek z tzw. "kamienną twarzą" - kolega Chaplina po fachu. A "Rain Man'a" - koniecznie! :))
Rekomendowane odpowiedzi