Saint Germaine Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2018 (edytowane) w mdłym świetle nocy ostrze zatacza kolejny krąg wtajemniczenia tnąc powietrze chłodem zastygasz tworząc jedność umysłu ciała i broni analizujesz sceny czas zwalnia nie liczy się nic tylko spojrzenie utkwione w oczach przeciwnika i jego ruchach echo krótkiej walki unosi wiatr pozostaje jedynie trup i czarna kałuża z której patrzą martwe gwiazdy każdy krok gest słowo decyzja jest drogą w kierunku piekła lub nieba ,,w życiu istnieją tylko dwie chwile ta w której się rodzisz i ta w której zrozumiesz do czego jesteś stworzony" Edytowane 5 Marca 2018 przez Saint Germaine (wyświetl historię edycji) 3
Maria_M Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2018 Uważam, że w życiu liczy się więcej chwil niż dwie, tej w której się rodzisz, nie jesteś świadomy, skup się na innych chwilach. :)
Saint Germaine Opublikowano 4 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2018 Ne pamiętam dokładnie tego cytatu więc tak mniej więcej go zapisałem ale gdyby nie narodziny nie byłoby linii życia w którym możemy robić różności czyli mieć kochanki żony dzieci pracę masę pięniędzy i czegoś będzie brakować więc musimy odkryć do czego nas stworzono wtedy w pełni wykorzystamy życie. Dlaczego nie zabójca? Bo takim może zostać każdy ot przez zwykły wypadek a assassynem nie zostaje się przypadkowo. W każdej dziedzinie życia można być artystą:-) Pozdrawiam
Sylwester_Lasota Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2018 Może się mylę, ale "assassin", to słowo angielskie i znaczy po prostu "morderca".
Nata_Kruk Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2018 Za Sylwkiem, nie za bardzo lubię obce tytuły. O assassynach (assassini) pisał w "Milczących psach" Waldemar Łysiak, jest co czytać. Pomysł niezły, ale treść niewyszukana, osobiście inaczej bym zapisała wersy, uszczuplając pewnie o.. co nieco.. (...) jedynie trup i czarna kałuża a w niej gapią się martwe gwiazdy (...) chyba ładniej byłoby... przyglądają się jej gwiazdy. Czy martwe.? nie sądzę. Pozdrawiam.
Saint Germaine Opublikowano 4 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2018 Asasyn pochodzi od słowa assa- strażnik twierdzy cała sekta to nazryci. W angielskim morderca to killer- murder z tego co ja wiem może i assassyn ale to już zapożyczenie do tych idiotycznych gier. To co opisałem w tekście równie dobrze może dotyczyć chwili przed startem np w skoku w dal wzwyż o tyczce czy na nartach. Ninja mieli w sobie więcej z samuraja niż ci co siebie samurajami nazywali. Czy ważne skąd co pochodzi?
Saint Germaine Opublikowano 4 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2018 (edytowane) Nie taki jest cały sens tekstu i nie dotyczy tylko zabójców. Połowy gwiazd które widzimy w pogodną noc tak w zasadzie nie ma i to temat na inna bajkę. Każdy ma swój gust a gdyby wszyscy mieli taki sam to dopiero byłoby dziwne:-) Edytowane 4 Marca 2018 przez Saint Germaine (wyświetl historię edycji)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 Zamiast komentarza. :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Annie Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jest po francusku i znaczy właśnie morderca. Widocznie @Saint Germaine ma powiązania z Francją :)
Saint Germaine Opublikowano 5 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 Gdyby tak zacząć cofać się w czasie to kto wie do jakich powiązań dotrze człowiek:-)
Saint Germaine Opublikowano 5 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Saint Germaine Opublikowano 5 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 Nie ma nic bardziej pięknego od mgławic rozświetlonych wewnątrz gwiazdami i pięknych kobiet oczywiście :-) Dziękuję za miły komentarz Pozdrawiam 1
azk Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 Jeśli mogę się włączyć w dyskusję n.t. tytułu, to jest on jakby najbardziej marketingową częścią utworu. Owszem ma symbolizować ale i przyciągać. I z pewnością, jest to sowo "fajniejsze" niż nizaryta czy morderca, zabójca. Tym bardziej, że jakiś morderca ostatnio tutaj grasował, ale my nie mamy TV, więc nie jestem w temacie. Tytuł, nawet jak jest po ichniemu, ale jest zrozumiały według mnie nie wadzi. Że pozwolę sobie przypomnieć przecudny wiersz Władysława Broniewskiego "Warum" Bardzo poetycka i dla mnie odkrywcza puenta. Pozdrawiam https://poezja.org/wz/Broniewski_Władysław/818/Warum
Saint Germaine Opublikowano 6 Marca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2018 Podstawą handlu jest reklama a bez dobrego tytułu wzroku się nie przyciągnie. To jak na ulicy kiedy widzimy brud to go omijamy zaś coś ładnego nas przyciąga .
Rekomendowane odpowiedzi