Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Oxyvia Opublikowano 25 Lutego 2018 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2018 Mojemu Kotu Noce letnie bywały najgorsze, kiedy byłam bezludnym księżycem: fioletowo-srebrzyste jak kicze, niedostosowane do potrzeb. Sunie ciężko nieważki ów kamień, smutny liryzm w czarnocie się wlecze, tak oddzielny, osobny, człowieczy. Ile waży rozpacz w otchłani? W orbitalnym więzieniu, chcąc nie chcąc; nigdzie ciał mu pokrewnych nie widać. Noc świerszczami beztrosko pogrywa – nie do udźwignięcia ta lekkość. Dziś nie jestem samotnym księżycem, wpiętym w kierat nad Ziemią pod niebem, i nie widzę dróg żadnych bez Ciebie – zgasły, pochłonęła je nicość. 11
bajaga1 Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2018 Piękny dopracowany jak wszystkie twoje wiersze. Zastanawia mnie jedno, a mianowicie księzyc. Pojawia się dwa razy , raz jest bezludnym ksiezycem drugim razem samotnym księżycem i powiem szczerze, że ten bezludny mi nie pasuje...moze jakiś daleki ustronny albo co Wiem że takie tam nie dopasujesz wszystkim.
jan_komułzykant Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2018 (edytowane) czasem bywa tak Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a czasem odwrotnie ważne gonić króliczka razem nie samotnie Pozdrawiam oboje Edytowane 25 Lutego 2018 przez jan_komułzykant (wyświetl historię edycji)
azk Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tylko nie rób ze mnie takiego krwiożercy. Przecież to widać gołym okiem, że my z ptaśkiem bawimy się berka.
azk Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2018 A co mam rzec? Pięknie i kawałek prawdziwej poezji, o którą tutaj momentami trudno, bo zaczyna się robić bejowo. Dziękujem za takicudny wierszyk i całujem Miśka
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2018 Witam - faktycznie ładna dedykacja - a tak przy okazji tytułu - sama prawda księżyc nie jest lekki ha ha... Pozd.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2018 Ładny sentymentalny z poezją taki od serca. Miłego:))
Maria_M Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2018 Piękny wiersz, a puenta oryginalna. :)) Tylko pamiętaj, niech kot w księżycowe noce nie łazi, bo przepadnie??
jan_komułzykant Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o gonieniu króliczka było, nie kompinój (to też zabawa, całkiem fajna ;) w następnej piosence dopiero jest o gęsiach po wyroku, ale polecam, bo kawałek nie do zapomnienia (na pewno znacie :) 1
azk Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o giensiach pamiętam, czytałem po nocach Mickiewicza a we w radiu często to właśnie leciało, miałem 9 lat i właśnie zostałem jedynymi spodniami w rodzinie
jan_komułzykant Opublikowano 25 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2018 no cóż, ja jeszcze w rajtuzach pewnie latałem, ale z tym "bagażem" zapoznałem się mając 3 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Luule Opublikowano 26 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2018 Oj, jestem na tak:) Bardzo ładna poezja i nie tylko w brzmieniu, ale też w treści. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Super
Oxyvia Opublikowano 26 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bajago, księżyc jest bezludny i dlatego samotny - jak np. serce, w którym nikt nie mieszka. Ale to puste serce jest już tak oklepaną metaforą, że wolę nieco mniej oklepany bezludny Księżyc. :) Dzięki za miłą opinię o wierszu.
Oxyvia Opublikowano 26 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jan_ko, dzięki za fajny wierszyk i ruchomy rysunek. :) Pozdrowienia! Edytowane 26 Lutego 2018 przez Oxyvia (wyświetl historię edycji)
Oxyvia Opublikowano 26 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tylko dedykacja? No cóż, fajnie, że w ogóle jest tu coś ładnego dla Ciebie, Marlett. :) Pozdrawiam.
Oxyvia Opublikowano 26 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jest tu wielu dobrych poetów, Kocie. Poza tym jest jeszcze sprawa gustów, o których się nie dyskutuje. Bejowo? Każdy ma prawo pisać i bawić się w pisanie na publicznych portalach literackich. A im więcej jest tu sympatycznych ludzi, tym fajniej. Dziękuję, że podoba Ci się wiersz dla Ciebie. Cieszę się, Kocie mój. :) Dziękujem, cieszam siem i całujem. :)))
Oxyvia Opublikowano 26 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A jednak nie spada na Ziemię. :))) Ciężar jest pojęciem względnym, jak widać. W przestworzach Księżyc nie waży nic, nie ma żadnego ciężaru. :) A w wierszu jest okrutnie ciężki, ale tylko do pewnego momentu... Dzięki, że wpadłeś do mnie, Waldemarze. Dobrego poniedziałku.
Oxyvia Opublikowano 26 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Od serca - to na pewno. :) Dzięki, fajnie, że Ci się podoba. Najlepszego.
Oxyvia Opublikowano 26 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem, wiem, koty łażą swoimi drogami, a nieraz przepadają na zawsze. Dlatego nie pozwalam mojemu Kotu włóczyć się po nocach (zwłaszcza księżycowych). ;))) Dzięki za miłe słowo o wierszu. 1
Rekomendowane odpowiedzi