Ten utwór został doceniony przez użytkowników. anna_barbara__czuraj-struzik Opublikowano 18 Lutego 2018 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 Wyrzuciłam z kieszeni wszystkie twoje uśmiechy dziś suche jak liście nieobecne chłodne podarłam pocałunki - pozostawały w snach jak ogień i woda, jak kamień i wiatr na jutro już nie potrzebuję żadnego z naszych marzeń nawet tego co bezmyślnie spadało między gwiazdy albo po rosie niosło promienie słońca i nie rozumiało że konieczność wyprzedza serce ostatecznie każdy księżyc blednie o świcie mimo że o północy arbitrem był i świątynią 9
beta_b Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Proza życia. Podoba mi się. bb
Maria_M Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dojrzałe pożegnanie i rozliczenie z przeszłością- tak do mnie przemawia Twój wiersz. Ładny.:)
Marlett Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 Aniu, Pożegnania bywają smutne jak ten wiersz. Po prostu trzeba pogodzić się z obrachunkiem, choć nie wiadomo do końca komu wypadnie na plus ,a komu na minus :) PozdrawiaM. 1
Luule Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 Poetycko, ładnie ujęte, choć to głupio tak mówić o formie i 'wdzięku' wiersza, gdy jego celem jest, aby wybrzmiały emocje. Ale przy okazji brzmią ciekawie. Końcówka z księżycem spodobała mi się i suche liście przeszłych uśmiechów, niezła metafora. Pozdrawiam
jan_komułzykant Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 dobry, ciekawy wiersz i zainspirował :) Pozdrawiam. faceci znacznie rzadziej sprzątają kieszenie i różne sytuacje włażą im pod paznokcie powodując niepotrzebną żałobę lub ranę trwale kalecząc raz za razem niekiedy szybko uciekają się do szczoteczki i pozamiatane 4
Luule Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gdyby czernie tak po prostu spod paznokci jak i z głowy dały się tak poprzeganiać świat byłby piękny... hippisowy Lekko nie ma, gdy coś utkwi nie poddając kosmetyce ona - cieniem czarnej wdowy on zostaje... mechanikiem :) 3
anna_barbara__czuraj-struzik Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 dziękuję :) bardzo podobają mi się" różne sytuacje, co włażą pod paznokcie" :) :) :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 Witaj Anno - cały kupuje bo jest co - miło z rana przeczytać coś smacznego. Słońca i uśmiechu życzę 1
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zderzenie marzeń z rzeczywistością zawsze sprawia ból, zwłaszcza kiedy nie jest im po drodze. Puenta podoba mi się najbardziej. Pozdrawiam :) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 rym tu się wkradł nieproszony bo wiersz jest wolny w metaforach robi wrażenie - swoim pięknem a i emocji porcja spora podarte ze snu pocałunki pochłania ogień zapomnienia a księżyc blednie dosyć często instrumentalne są spełnienia pozdrawiam 2
Bolesław_Pączyński Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 Podobają mi się te obrachunki:) Marzenia zwiewne więc ulatują lecz wspomnień nigdy się nie wypierze chociaż wyblakną i się sfilcują zawsze zostanie coś za kołnierzem Pozdrawiam:) 3
azk Opublikowano 27 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2018 Oryginalna, ale czytelna metaforyka. I bardzo fajna puenta. Pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi