befana_di_campi Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marcinie, nie mam żadnych ansów ;) Tropię jedynie drobne absurdy, niekoniecznie "pure". Opisy maligny występują nie tylko w wierszach, ale przede wszystkim w dziewiętnastowiecznych medycznych podręcznikach, gdzie motyw pająka nie należy do takiej rzadkości :) Serdecznie :))) 1
azk Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ponieważ to jest warsztat, to pozwolę sobie powiedzieć co mi nie leży: Myślę, że w tym zdaniu akcent powinien być położony na bezruch, a nie na zawiśnięcie i naturalniej mi subiektywnie zabrzmiało pająk zawisł w bezruchu Jest to w zasadzie jedno wyrażenie i albo twarzomasce albo twarzo-masce wydaje i się, że byoby poprawniej, z akcentem na pierwszą wersję, która Marcina postawi w szeregu twórców neologizmów. Tyle w warsztacie, a co do przesłania - to chyba każdy z nas przeżywał takie chwile, bardzo pokrewna mi jest wersja Jan_kołmuzykanta i wiersz dobry moim odczuciu.W zasadzie myślę, że jeśli się umieszcza wiersz na kanale, to warto powiedzieć co go boli według autora. Bo ja nie rozumiem. Pomimo kosmetycznych dla mnie mankamentów, wiersz jest skończony. Pozdrawiam 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 18 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziekuje skorzystalem i zapraszam kilka dzialow nizej :D
azk Opublikowano 18 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No, wzięliśmy się i napisałeś :) Żartuję. Oczywiście nikt nie powinien się upierać kiedy coś tam zaproponuje, a autor nie skorzysta. Pozdrawiam :)
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a ja sie ich bojem :D
MałgorzataAnnaBobak Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie wierzę ...
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no bojem sie bo maja wiecej nog wiec jak przed nimi czmychnac wlochate nozki oczkow wbrod jak sie ich nie bac mozna
MałgorzataAnnaBobak Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 lubię pająki żyję w twojej krainie zdolna do podziwu dla cienko tkanych nadziei jak babie lato zawieszone między nieuniknionym a nieistotnym wspólny czas wypełniamy snuciem rozmów nici przyzwyczajeń i nawyków . czasem głos zadrży i małe trzęsienie ziemi zakołysze dniem który wisi jak liść w pajęczej sieci gazety o tym nie piszą ludzie nie będą rozmawiać 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to sie nadaje na gore a nie tutaj piekne mi sie jedynie z pajakami kojarzy Pajak na stare lata byl slepy i gluchy niemogac wtedy zlapac ani jednej muchy z anten swojej pajeczyny obwiescil oredzie... itd to chyba tuwim lub brzechwa nie pamietam :D Moral byl uszyc komus buty
MałgorzataAnnaBobak Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Brzechwa :) 1
Rekomendowane odpowiedzi