jan_komułzykant Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2018 (edytowane) Może ten temat nie przypadnie wszystkim do gustu, ale polecam stronę i inne tytuły. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 5 Lutego 2018 przez jan_komułzykant (wyświetl historię edycji)
Maria_M Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A Tobie przypadł? :(((((
jan_komułzykant Opublikowano 6 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. właśnie nie przypadł i mimo chwalonej precyzji i drobiazgowości w wykonaniu, tym bardziej jestem na nie, bo to bardziej przypomina robotę Dextera niż sztukę.
Deonix_ Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2018 Jestem na tyle zboczona, że większość z tych rzeźb mi się podoba, choć większość to nie wszystkie. Ale nie mogę rozgryźć intencji autorki, nie wiem, jaki jest cel tego przedsięwzięcia, prócz zaszokowania publiki i zdobycia jakichś tam dochodów. 1
jan_komułzykant Opublikowano 6 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no właśnie, też mam z tym problem. Podobny miałem, kiedy do Polski zawitała wystawa Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tzw. ludzkie "rzeźby" , a dokładniej - spreparowane ludzkie ciała. Sztuka, profanacja, chora żądza pieniądza?
beta_b Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2018 Wolałabym nie dopatrywać się głębszego przesłania, ale już w wierzchniej warstwie widać motywy. Szokowanie to prosta droga do skupienia na sobie uwagi (ew. na problemie). Obstawiam, że autorka ma deficyty uwagi i pomysł na siebie / traumę aborcji / finansowanie. Reszta się rozniesie. Ja nie sharuje podobnych wpisów. Po co?
Deonix_ Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pamiętam aferę związaną z tą wystawą. I większość osób, z którymi wtedy na ten temat dyskutowałam, była zdania, że ta wystawa mogłaby pełnić funkcję dydaktyczną, nikt przeciw temu nie oponował, ja zresztą też nie. Nawet zastanawiałam się, czy by na nią nie pójść, ze zwykłej ciekawości i fascynacji biologicznej. Ale jak zobaczyłam człowieka "obsługującego" jedno ze stanowisk na tej wystawie, który z podnieceniem zanurza rękę w mięśniach wypreparowanych zwłok i wyciąga ją będąc w orgastycznym błogostanie - odechciało mi się. Więc przychyliłabym się w tym przypadku do profanacji i chorej żądzy pieniądza.
jan_komułzykant Opublikowano 6 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Deficyt uwagi zaspokojony wylewem frustracji, z ukierunkowaniem na przychód? ;) Może i tak, oby nie wzięli się za to pseudo Hannibale ;/ (to nie znaczy, że wolę prawdziwych) Nie szeruję, to za mocno powiedziane, chodziło mi bardziej o zainteresowanie stroną, nie tym konkretnym tematem. Po co? Może dlatego, ze lubię się podzielić czymś interesującym, bezinteresownie i bez jakichkolwiek sugestii. Tylko dlatego, ze są tu czasem naprawdę ciekawe tematy. To wszystko. :)
jan_komułzykant Opublikowano 6 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. co prawda nie wybierałem się, ale roziskrzone oczy i obślinione usta, chyba Autora wystawy, też mnie zniesmaczyły. Poza tym wszystko to zbyt mocno kojarzy się z szaleństwem obozów koncentracyjnych.
beta_b Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Janku, to nie było do Ciebie bezpośrednio o tym szerowaniu. Rozmawiamy o kulturze i każdy może wyrazić się i swoje zdanie. Zanim palma się pojawiła na rondzie De Gaulle'a - trwały dyskusje, mnożyć możemy przykłady. Popieram linkowanie ciekawych wydarzeń kulturalnych i rób to dalej.
jan_komułzykant Opublikowano 6 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2018 A nawet jak do mnie, to nie ma sprawy. Natomiast co do palmy, to nadal jestem przeciwny tej lokalizacji, bo moim zdaniem jej miejsce jest tam, gdzie rodzą się kosy dla nas, a więc w bezpośrednim sąsiedztwie cyrku. ;) 2
Maria_M Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To niech wszyscy żądni tego typu sztuki pójdą na spacer do Oświęcimia, na Majdanek, ... tam zobaczą nie sztukę tylko coś lepszego - rzeczywistość.
Rekomendowane odpowiedzi