the seckret Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 (edytowane) nie prowadzi przez wspomnienia niczym dzika ścieżka porosła piołunem deszczem mięty i majeranków srebrem do domu kiedy w snach przestawia szklanki w kredensie mruczy pod nosem pijane różance Marta wstrzymuje oddech szuka wody która złagodzi słony smak dzieciństwa Edytowane 1 Lutego 2018 przez the seckret (wyświetl historię edycji) 4
Maria_M Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 Czyżby takie przykre wspomnienia?
befana_di_campi Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 Moja nie mruczała "pijanego różańca", jednak "słony smak dzieciństwa" pamiętam do tej pory :( Aż za dobrze, o czym chcę zapomnieć, i nie zapominam :(
Luule Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 (edytowane) :( 'dziś jestem, choć nadal przegrywam z przeszłością- to brzemię, jakby sto wagonów ciągnął pociąg'... Wariacji jest wiele, można mieć dobre, lekkie dzieciństwo, ale w dorosłości zauważać malutkie błędy, które nas wypaczyły, w kształtowaniu. Albo mieć nieciekawie i powielać albo negować znane schematy. Mam nadzieję, że jesteś w drugiej opcji, życia w kontraście, choć nic nie zwróci tamtych lat, to Ty masz dłuto w rękach i swój jedyny czas. Drugi raz mówisz o sobie, Marcie, (tak mniemam), w 3 osobie, nie jestem pewna jak to odczytywać. Czy jako dobry czy zły symptom. wybacz za takie rozmyślania, ale to coś wskazuje, ale nie chcę drążyć. Twoje wiersze mają coś w sobie, jak dla mnie. Pozdrawiam Edytowane 1 Lutego 2018 przez Luule (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi