Ten utwór został doceniony przez użytkowników. beta_b Opublikowano 29 Stycznia 2018 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 (edytowane) Urosła mi mała roślinka w ugorze, ni słońca, ziemi, ni wody. A rośnie i rośnie, do nieba się śmieje pełna niezwykłej urody. Ni wyrwać, ni zadbać, bo wszędzie daleko w tym dzikim polu zakwita; na zdjęciu za skromna, przesadzić się nie da a w moim sercu już wryta. Ta mała w złym czasie i miejscu urosła a wyszła, przeżyła i buja zapomnieć się nie da, w obrazach powraca bo zaprawiona jest w bojach. I radość i kłopot, i myśl uciążliwa, i strach o nią, i obawa że mróz ją zamrozi, czy życie pogryzie - nie puszcza mnie wcale ta mała. Ja ogród mam duży, wszelkiego dostatek, i roślin w nim co niemiara zalazł mi jednak ten kwiatek za skórę. I nie wiem: to szczęście czy kara. Edytowane 29 Stycznia 2018 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 8
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 Piękne fajny kwiatek koleżanko
Maria_M Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 A to ci kwiatek ( ziółko?) :)))
Maria_M Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Myślę, że nie w ugorze, tylko na ugorze . A żeby zachować rytm to wyrzucić mi. Ale zrobisz jak zechcesz. :))
beta_b Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marysiu, nie umiem tego wersu przetasować. Rytm mi w czytaniu wypada, gdy kasuje "mi" a wstawiam "na". Jestem otwarta, tylko nie wiem jak zmienić i czy to konieczne. Dzięki za czytanie. I Panu też, kolego :D dzięki za lekturę. Wierszyk starszawy, ale mam ich dużo, nigdzie nie publikowane. To wrzucam, dla rozrywki.
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 Nic nie zmieniaj zostaw tak jak jest mi sie podoba :)
Maria_M Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może być tak: na ugorze urosła roślinka mała Ale nie zmieniaj, ja wcale nie nalegam, to Twój wiersz! Podoba mi się, jest ciekawy i można go różnie interpretować. pozdrawiam :)
jan_komułzykant Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja wiem :) Ech te kwiatki. Bardzo ładnie piszesz między wersami. Świetna robota. Pozdrawiam. PS Aha, miałem napisać i zapomniałem. Mam pustą, zaniedbaną i zarośniętą chaszczami działkę, na której każdej kolejnej jesieni robię porządek - kosą spalinową. W zeszłym roku odkryłem, właśnie na samym środku - piękną dziką różę. Miała sporo ponad dwa metry, ale tylko jeden kwiat, na samym szczycie. Zostawiłem. I co? I przyszedł jakiś czerstwy cham i zerwał. Ot i po Fszystkiem ;/ Edytowane 29 Stycznia 2018 przez jan_komułzykant (wyświetl historię edycji)
Deonix_ Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 Trochę brakuje mi rymu w trzeciej zwrotce, ale jakbyś miała popsuć, to nie zmieniaj. Czcionka mogłaby być troszkę wyraźniejsza, ale to moje widzimisię. Poza tym wszystko śliczne :)) Pozdrowionka :)
beta_b Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szczególnie między wersami ;D Tam można sobie wstawić co się chce. Jak np. baranka z "Małego księcia". 2
Bolesław_Pączyński Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 Wyrósł kwiatek to nie kara rzekłbym że to jest szczęśliwe, nie trzeba się aż tak starać lecz podlewaj go troskliwie. Fajny wiersz o kwiatku, pozdrawiam:)) 1
beta_b Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zmienione, Deonix_ :D Chciałabym erotyk napisać a nie rymowankę o kwiatku. A tu posucha. Zazdroszczę Ci tych tekstów. :D Edytowane 29 Stycznia 2018 przez beta_b (wyświetl historię edycji)
azk Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wryty w coś, a nie w czymś Nie podoba się kotu to "ja", lepiej już mój ogród jest duży A poza tymi uwagami - OK BB. Pozdrawiam :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 dobrze, że w warsztacie trzeba jeszcze dopracować dopilnować układ: 3/3/3/3 5/3 3/3/3/3 5/3 może uporządkować rymy np: Urosła mi mała roślinka w ugorze, ni słońca, ziemi, ni wody. A rośnie i rośnie, do nieba mój Boże, pełna niezwykłej urody. Ni wyrwać, ni zadbać, cóż na to poradzić na polu dzikim zakwita; na zdjęciu zbyt skromna, się nie da przesadzić a w sercu moim już wryta. itd.. taka na szybko propozycja pozdrawiam
Deonix_ Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Daj spokój, ja o kwiatkach za to pisać nie umiem ;)
beta_b Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku, próbowałam kombinować ale po całości nie umiem. Janku, to prawda. Tekst nie ma nic wspólnego z kwiatkami prócz słów. I zostawiam na wierzchu: co autor miał na myśli, bo to jak opis na okładce książki. bb
jan_komułzykant Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. chyba mam deja vu, czy wydaje mi się tylko że wcześniej chyba coś innego czytałem :) ale wiersz się nie zmienił - nadal piękny.
Luule Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To napisz 'Erotyk jak marzenie' . oj, to by był wiersz z dużym futerkiem:):D
beta_b Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no, kosmatki aż mi usta podniosły do śmiechu. ściskam, b Edytowane 2 Lutego 2018 przez beta_b (wyświetl historię edycji)
Annie Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2018 Ładne, przeczytałam z przyjemnością, widzę z komentarzy, że wiersz jest już dokładnie rozpracowany :) także tylko podobaski :)
Rekomendowane odpowiedzi