bajaga1 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2018 Malarzem czy poetą Malarzem czy poetą Był Stwórca przed wiekami, Nim go z weny odarto By zamieszkał z nami. O czym myślał? ,co robił W wszechświatach dalekich? Tworząc świat ten. Malując góry i rzeki. Co było pierwsze, Obrazy czy wiersze? Poezja tworzenia piękna, Które się nie zmienia. A może był innego zdania? To co najpiękniejsze Przed człowiekiem schował. Kto mi odpowie na te pytania? 2012 r. 4
azk Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Malując i góry, i rzeki - dla zawalczenia o rytm. Podoba mi się ten wiersz. Pozdrawiam 1
Oxyvia Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgadzam się z Kotem. Wiersz fajny. :) 1
bajaga1 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2018 Miłovto czytać Oxywio. Dziękuję
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czy Stwórcę z weny odarto to chyba jakiś żarcik On wenę prowadzi twardo i tworzy wciąż uparcie kreuje stwory widzialne i niewidzialnych wiele maluje pejzaże fajne a Pismo czyta w niedziele przed roztropnymi ukrywa a prostaczkom objawił to co istotne i trwałe to co na wieczność zostawi 2
bajaga1 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2018 Jacku ty zawsze coś tak pięknie zrymujesz
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2018 (edytowane) Jak dla mnie tworzy codziennie Chmurami niebo okrasi by potem promykiem słońca tafle wzburzoną zgasić Potrafi złowieszcze góry pod puchem białym pochować by człowiekowi przypomnieć że piękno w ciszy sie chowa co było pierwsze nie wiem i nie jest to chyba istotne póki wciąż tworzy dla mnie te krajobrazy boskie Edytowane 21 Stycznia 2018 przez Marcin Krzysica (wyświetl historię edycji) 3
bajaga1 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak najpiękniejsze miejsca są oddalone od ludzi, niedostępne ...
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Niekoniecznie zawsze możemy je dostrzec czasem zima potrafii pokazać zupelnie inne oblicze danego krajobrazu
bajaga1 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie tylko zima choć pamiętam jak byłam dzieckiem obrazy na szybach przez mróz malowane. Każda pora roku jest piękna. 1
Bolesław_Pączyński Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2018 Dobry wiersz i temat w nim zawarty, ciekawy przekaz. Miłego:))
bajaga1 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję.
Rekomendowane odpowiedzi