Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2018 (edytowane) na płocie przez który chodziłem na pachtę znalazłem wspomnienia na trzepaku beztroskie uśmiechy przeszkadzające okiennym sąsiadom na staruszku drzewie ostrą strzałę przebijającą lubiane serce w piwnicy pierwszy pocałunek który do dziś mnie kręci widze te wszystkie chwile jakby w zamglonej oddali choć są tylko we mnie to mimo to ciągle mnie cieszą Edytowane 4 Stycznia 2018 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji) 3
Deonix_ Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2018 Podoba mi się pomysł na wiersz i pierwsze dwie zwrotki, mają fajny klimat. Natomiast trzecia jest w moim odczuciu trochę nazbyt oczywista i składniowo zakręcona. A gdyby tak... w oddali widzę te wszystkie chwile które wówczas miały sens mimo że się w czasie rozmyły ich szczerość wciąż buduje wspomnienia To oczywiście tylko propozycja, która niezamierzenie modyfikuje nieco pierwotny sens :) Pozdrawiam :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale miło jest za wrócić pamięcią - dzięki za czytanie. Udanego i miłego życzę
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam i dziękuje że czytałaś - nawet ciekawa twoja propozycja - pomyślę co z tym zrobić - póki co jest jak jest. \ Ciepełka życzę
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I ja witam - dziękuje że byłeś. Pozd.
azk Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2018 Aż musiałem pogrzebać w necie, co to ta pachta, bo nie spotkałem się z tym terminem wcześniej. Koniec roku, początek nowego to okres kiedy spoglądamy za siebie, a i również z nadzieją spozieramy w przyszłość. Spełnienia marzeń, Waldemarze. Pozdrawiam
a.z.i_xxx Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2018 Witaj Waldemar Ty zyjesz przeszloscia no moze nie:) a ja caly czas myslie o twoim poprzednim wierszu wlasciwie nim zyje puki emocje mnie ne nie opuszcza ,,Z okazji nowego roku" Bardzo emocjonalny mam nadzieje ze nie jestes czlowiekiem ktory jest na uslugach systemu Gdy go czytam naprawde czuje te emocje ktore system wprowadza. Sa one strachem pozbadzmy sig go Zdrowia! zycze
Bolesław_Pączyński Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2018 Witam Waldemarze w Nowym Roku. Miłe są te wspomnienia z lat dziecięcych z lat młodości. Z pozdrowieniem:)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam i dziękuje za to że byłeś pod wierszem. Pozd.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj - nie obawiaj się do żadnego układu nie należałem ani nie należę - no może tylko do Związku Wędkarskiego Lecz gdy się źle działo w .pełni znaczenia tego słowa byłem aktywny czego się nie wstydzę ale to stare dzieje. Teraz młodzi niech walczą o swoje ale nie przesadnie - ja myślę że swoje zrobiłem. Dziękuję że czytasz moje wiersze i że się podobają. Pozd.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam i dziękuje że byłeś Bolesławie. Pozd.
Oxyvia Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 Bardzo fajny wiersz. Dzieciństwo nie mija, jest ciągle obecne w nas. :) Dwie pierwsze zwrotki bardzo poetyckie za sprawą obrazów, które przywołują wspomnienia dzieciństwa. Ale ostatnia strofa odbija od poprzednich i jest właściwie napisana prozą. Może wcale nie jest potrzebna? A może zakończyć jakoś tak: widzę te wszystkie chwile jakby w zamglonej oddali choć przecież są tylko we mnie Ale to tylko taka moja propozycja, oczywiście wiersz jest Twój i możesz zakończyć go całkiem inaczej.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam - dziękuje że jesteś pod wierszem - ciup z twej rady wykorzystałem - ale czy dobrze to się okaże. Spokojnej nocy życzę
Oxyvia Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, teraz jest znacznie lepiej i zakończenie stało się liryczne. :) Fajnie, że mogłam Ci trochę pomóc. Kolorowych snów, Waldemarze.
a.z.i_xxx Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 (edytowane) Witaj Waldemar. Znow jestem spuzniony z odpowiedzia pewno ze dwa wiersze, ty jestes produktywny a ja nie mam czasu . Wiersz jak wiersz to pociag startuje, jest rozpedzony, i musi chamowac ale jak to czasami w pociogu mozna znalesc zlodzieji, bydlo, ludzi do pogadania i grubasow co jedza tluste kielbasy. A u ciebie w pociagu znalazlem ,,na trzepaku beztroskie uśmiechy przeszkadzające okiennym sąsiadom " to otworzylo mi swiadomosc dlaczego w polsce choduje sie GMO oczywiscie niby nie wolno ale eksperymentalnie mozna i po co daje sie tyle strzykaf malym dzieciom tak/se mysle (mam nadzieje ze czarna wolga nie przyjedzie) teraz to za malo zeby cos komus przeszkadzalo teraz trzeba zmienic genom u ludzi zeby im sprezynka w tylku wyrosla by lepiej mogli sobie doskoczyc do gardel. Zdrowia zycze Edytowane 7 Stycznia 2018 przez a.z.i_xxx (wyświetl historię edycji)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 7 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2018 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam dziękuje i życzę tego samego. Pozd.
Rekomendowane odpowiedzi