befana_di_campi Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2017 Wichura z wichrzyskiem szarpią girlandy adwentowych lampek tłukąc kryształowy zaśpiew udomowionego kosa - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Bezzimie jak do kwadratu tkwi za to wyciszone niebo w szaroniebieskim nastroju gdzie gwiaździsta tęsknota sama sobie skleciła schronienie w betlejemskiej budce
befana_di_campi Opublikowano 26 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W budce; tej z marketu ;)
ja_bolek Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sam bym na to nie wpadł ;)
befana_di_campi Opublikowano 26 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ważne, że autorka wpadła ;-)
ja_bolek Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2017 Bezzimie ... na zwiesnę idzie
befana_di_campi Opublikowano 26 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Za dwa miesiące... ;)
a.z.i_xxx Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2017 Udomowiony Kos? Szaroniebieski nastroj gdzie gwiaździsta tęsknotasama sobie skleciła schronieniew betlejemskiej budce. Chyle czolo. Dodaj fragmet piosenki Stana borysa Jaskolka uwieziona ,,Jaskółka siostra burzy, żałoba fruwająca Ponad głowami ludzi, w których się troska błąkaJaskółka znak podniebny jak symbol nieuchwytna Zwabiona w chłód katedry przestroga i modlitwa.Nie przetnie białej ciszy pod chmurą ołowianą Lotu swego nie zniży nad łąki złotą plamą Przeraża mnie ta chwila, która jej wolność skradła Jaskółka czarny brylant, wrzucony tu przez diabła. Pozdrawiam 1
Fred Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie pasuje mi to nijak. Może nie masło maślane, ale masło z margaryną. ;)
befana_di_campi Opublikowano 27 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. De gustibus ;) Aby jednak coś napisać, np. wiersz, to jednak trzeba przez to przejść oraz przeżyć. Jak autorka ostatnią Wigilię Roku Pańskiego 2017... ;)
Fred Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2017 Wichura z wichrzyskiem? Tak wygląda, jakby dwa wiatry wiały z różnych kierunków, a tak przecież nie jest. Wiatr może mieć zmienny kierunek, ale jest jeden. ;)
befana_di_campi Opublikowano 27 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bo wiały ;) Jeden z południa - halny; drugi od północnego zachodu niczym sztormowy. Tak u nas bywa na Pogórzu ;)
Fred Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2017 Coś mi się to nie bardzo widzi. Nie ogarniam tego.
ja_bolek Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2017 ten trzeci może błądzić w gaciach
befana_di_campi Opublikowano 27 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przemieszkaj sobie tutaj przez dziesiątki lat, wtedy "ogarniesz" :-D
befana_di_campi Opublikowano 27 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chyba komentatorskich? ;-)))
Fred Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiatry mogą wiać zewsząd, ale chyba nie jednocześnie. To wbrew logice.
befana_di_campi Opublikowano 27 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sztuka oraz zjawiska doń pokrewne (czucia i odczucia) logiczne być nie muszą. Jak ten wiejący na Pogórzu wiatr w dniu 24.12.2017 ;-)
Fred Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jestem niestety innego zdania. Powiadają papier jest cierpliwy, komputer tym bardziej. Można pisać na piechotę co się chce, tylko po co?
ja_bolek Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2017 Jeden wiatr - w polu wiał. Drugi wiatr - w sadzie grał : Cichuteńko ... 2
Rekomendowane odpowiedzi