Maciek.J Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2017 Szukał wąż ogona a przecież baśnie podawały, że jest on przywiązany. Aż rzekł mu lis w ogonach obeznany : przecież ty sam ogonem jesteś właśnie. 1
beta_b Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2017 Prócz tego ze nie wiem skąd motyw przywiązanego ogona- reszta super.
Maria_M Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2017 Pewna owca na targu w Zakopanem handlowała oscypkiem i owczym dywanem i nawet się nie spostrzegła, ale się uśmiała, gdy sama siebie chłopu sprzedała. 1
Maria_M Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2017 (edytowane) Myślę, że motyw przywiązanego ogona takie ma podstawy bytu, że kto go nie posiada może ale nie musi przywiązać sobie kitę w okolicach odbytu. Wybaczcie, ale naszła mnie głupawka. Już więcej nie będę pisała głupot. Edytowane 10 Grudnia 2017 przez MaksMara (wyświetl historię edycji)
Maciek.J Opublikowano 10 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2017 baśnie jak bajki Beciu różne plotą rzeczy
Marek_Bazyli Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2017 A ogon przywiązany, nie oznacza, że ogon jest elementem dodanym do korpusu, czyli głównego, prawdziwego ciała? Wąż zaś korpusu jako takiego nie posiada.
Maciek.J Opublikowano 11 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2017 Marku,bo to wszystko to jest bajka przecie
Marek_Bazyli Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2017 Bajka, ale mądra (jak to bajki). Czyż nie jest tak, że to co dla jednych jest tylko dodatkiem, da innych stanowi "wszystko".
Rekomendowane odpowiedzi