Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

radość

jest taka krucha nietrwała

piękna i niestała

boję się o nią że coś jej się stanie

pęknie  jak bańka mydlana

boję się ją mieć przeżywać

bo po niej zawsze przychodzi smutek

tak bardzo chciałabym ją ocalić zachować

a jednak zawsze ją tracę

wiem o tym lecz pozostaje nadzieja

że po smutku znowu przyjdzie powróci

chociaż na małą chwilę

ale jednak wróci

Opublikowano

Aniu,

nie bardzo wiem,

jaką formę tego wiersza chciałaś uzyskać,

widać że do czegoś dążysz, ale nie wiem,

do czego. Nie wygląda mi to na wiersz rymowany,

może raczej wolny. Ale wg mnie lepiej byłoby na biało,

bo go niepotrzebnie (moim zdaniem) rozciągasz,

za mało tu pola dla czytelnika i za dużo tautologii i powtórzeń.

Staram się tego unikać,

ale pokażę Ci,

jakby ten utwór wyglądał w mojej (nieregularnej) wersji:

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

To oczywiście mój punkt widzenia,

nie twierdzę, że nie masz prawa wyrażać swoich myśli i emocji w sposób indywidualny :)

Pozdrawiam :))

Opublikowano

Witaj! Wyrażasz  słowem swoje uczucia między innymi- zdziwienie, że radość nie jest stała, ale to jest prawda oczywista, więc jeżeli masz powody do radości- ciesz się. Życie jest zmienne. Co do układu i formy, dobre rozwiązanie podała Ci Deonix. Możesz skorzystać. 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• oj ucieka to co mamy wraz ze swoją aurą czas też czmycha z promieniami dokąd trudno zgadnąć dzień ma godzin tak jak dawniej szybciej pędzi jednak kilka chwil przebiegło prawie już godzina pełna   gdy zamyślisz się co nieco chcąc rozkminiać życie pół dnia zleci tobie lekko a sensów nie chwytasz do tej klaty chętnie przylgnij lecz tam nigdy nie właź bo zatrzaśnie nie na niby heca będzie niezła  :)))    
    • @violetta                                             Prokuratura*             Okręgowa w Przemyślu do jesieni przedłużyła śledztwo w sprawie śmierci wolontariusza organizacji World Central Kitchen - Damiana Sobola - został on zamordowanych przez wojsko izraelskie rok temu - w izraelskim ataku rakietowym w Strefie Gazy.   Źródło: PAP   *kogo pani proponuje wysłać do Izraela w celu ochrony wolontariuszy? Otóż to: w tej sytuacji tylko szwadrony śmierci mogą pomóc, jednak: Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego nie ma Specjalnego Departamentu Likwidacyjnego i gdyby zrobiła to na własną rękę - wtedy byłby międzynarodowy skandal - polskie służby specjalne zostaliby oskarżone o działalność antysemicką, terrorystyczną i przestępczą, zresztą: czemu pani nie pojedzie jako wolontariuszka do Strefy Gazy?   Łukasz Jasiński                                            Polska*             jest jednym z krajów europejskich, które popierają pokojowe rozwiązanie konfliktu palestyńsko-izraelskiego w oparciu o rozwiązanie dwupaństwowe - między Palestyną i Polską istnieje współpraca parlamentarna oraz wymiana delegacji parlamentarnych.   Źródło: Internet    *dla przypomnienia: Polska była za przyznaniem statusu stałego członka Palestynie w Organizacji Narodów Zjednoczonych - Izrael dostał wtedy niesamowitej wściekłości, zresztą: Niemcy, Zjednoczone Królestwo Wielkiej Brytanii i Irlandii i Ukraina - są po stronie Izraela, więc? Nie lepiej dbać w pierwszej kolejności o własne bezpieczeństwo?   Łukasz Jasiński 
    • @wierszyki Dzięki. :)
    • Szkoda, że ani słowa, ani cytatu z jej twórczości. Nie wydaje mi się, aby jej o jakieś cokoły chodziło. Może to o tym Twój wiersz. Że zostaje jakieś nazwisko z datami.         Jestem kłodą ściętego drzewa. Nie mam korony  I nie mam korzenia.       Mimo wszystko, zawsze to wspomnienie. Pozdrawiam

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Nie tańcz Walca. Nie tańcz Tanga.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...