Maria_M Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 (edytowane) Wokół mnie jest nadzieja bez omylnej trwogi kroczy. Patrzysz na mnie, masz niebieskie oczy, błękit, szafir nieba. Wszędzie lato ciepłe, jasne i ubrane w kwiat jabłoni Wokół mnie świeci słońce a nade mną Twoja ręka. Jesteś przy mnie, jesteś ze mną, tak mi dobrze. Edytowane 15 Grudnia 2017 przez MaksMara (wyświetl historię edycji)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 z tą nadzieją ciut niezręcznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak samo "u mnie jest chęć" lub "ja mam pech" co prawda jestem przy nadziei byłoby gorzej ale jest tysiąc i jeden sposobów żeby z tego wybrnąć :)) Pozdrawiam
Maria_M Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 Nie chcę wybrnąć z nadziei. Nadzieja jest dobra i niekiedy potrzebna. Lubię jak się wokół mnie kręci, chciaż jestem realistką.
Alicja_Wysocka Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Gdyby udało Ci się pozbyć choć części zaimków, byłoby znacznie lepiej. Ponadto masz powtórzenie oczy, zbyt blisko siebie, oraz wokół. Tymczasem pozdrawiam niezłośliwie :)
Maria_M Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 Alicjo, wszelkie uwagi przyjmuję. Dziękuję za nie. W tym przypadku te zaimki są konieczne, na tą chwilę nie widzę, czym je zastąpić? Pomyślę. pozdrawiam
Maria_M Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 Wokół mnie jest nadzieja, bez omylnej trwogi kroczy Patrzysz na mnie, masz niebieskie oczy. Błękit, szafir nieba. Wszędzie lato, ciepłe, jasne i ubrane w kwiat jabłoni cdn. 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 Znacznie lepiej :)
Alicja_Wysocka Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 Ps. Możesz użyć funkcji edycja i podmienić tekst :) 1
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2017 Wokół mnie jest nadzieja bez omylnej trwogi kroczy... Pokusiłabym się o całkowitą rezygnację z tej nadziei, co kroczy obok Pl-ki, skoro konkluzja jest taka: Jesteś przy mnie, jesteś ze mną, tak mi dobrze. Napisałabym tak: Oddycham nadzieją idę z nią bez trwogi... albo jakoś tak, by z marszem się nie kojarzyło ;) 1
Rekomendowane odpowiedzi