Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Leszczym dlatego z troski dla zwierzątek trzymam się daleko od chmur :)) Pozdrawiam:)
    • @sisy89 - Dziękuję :)
    • @Rafael Marius Świat poezji nie ma granic. Możesz w nim być kałużą, dżdżownicą kamieniem, czymkolwiek zechcesz. Jeśli będziesz dużo czytał szczególnie poezji, jeszcze bardziej rozwiniesz wyobraźnię, czego Ci życzę. Dobrej i spokojnej nocy :) @sisy89 - Dziękuję :)
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Hipochondria to faktycznie choroba niezrozumienia. Wiem coś o tym.
    • Na tapczanie cicho leżę, bowiem w spokój święcie wierzę.  Choćby, kiedy głośno kichnę, przecie barku nie wywichnę.   Twardy, płaski, nie zagadka - nie otworzy się zapadka. Jak się mocno zwinę w kąt,  nigdzie ja nie spadnę stąd.   A jak czasem trochę przysnę, to nie stoczę, nie zawisnę. Mogę leżeć przez dzień cały i podziwiać sufit biały.   Biały sufit bardzo lubię, zwłaszcza, kiedy w nosie dłubię. Tuż za ścianą, do sedesu, mam współrzędne GiePeeSu.   Więc kłopoty czy mentalne, prozaiczne, kapitalne oraz inne jelitalne, śledzi ciało gdzieś astralne,   do którego wciąż nadają mruczą, brzęczą i szemrają, na tapczanie me rozliczne zabaweczki elektryczne   dzięki którym, łowiąc uchem - a do góry leżąc brzuchem - zimą, wiosną oraz latem, ja wszechświata jestem bratem.   Miło kwitnąć jest w lenistwie, milszej nawet niż w opilstwie. Kiedy czas przepływa bokiem, mogę puszczać myśl potokiem.   Choćby nucić ' Money, money',  choćby owoc zakazany, choćby kryształ cudowności i szafrany, i wonności,   czy dziewczyna czarnooka - już nie skuszą obiboka, gdyż jak okop Świętej Trójcy, jest ten tapczan - ma opoka.   Jedna męczy mnie zagwozdka, upierdliwa dość błahostka,  która sjestę każe zrywać, nie pozwoli odpoczywać:   Mianowicie, że do kata, nocą wzywa mnie prostata. Tedy lecę, w rękach gać... Ożesz twoja wielka mać !     YouTube - wersja dla leniuchów (udźwiękowiona):

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...