arkadius Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2017 Żona to mój wewnętrzny człowiek dbam o to co wewnętrzne w interiorze w krainie dnia i nocy naczynie tej istoty świętej mogę usłyszeć i widzieć każdą z rzeczy inaczej Mężczyzna sobowtór odmienny budzi się między sercem i nerkami jestem przyczyną śmierci milionów roztoczy z grupy astigmata gdy spoglądam trzeźwo na kontur nory Zbudujmy okręt i odpłyńmy z tych martwych mielizn miejsc samotności które są obłędem dla żaglic szybszych od geparda Morze i odległe przestrzenie równoległych brzegów Marię Magdalenę kochałem bardziej niż innych uczniów podobnie było z Judaszem Noszę słomiany kapelusz i szpadel tak właśnie mógłby wyglądać współczesny fresk Giotta w kaplicy Dell'Arena z chwili zmartwychwstania Zamość to Padwa północy Niecierpek z dalekiego Zanzibaru tu właśnie na wyspie zapachów powstał język Suahili w pobliżu turkusowego oceanu To idealna roślina dla początkujących ogrodników z kwiatami o najróżniejszych odcieniach czerwieni
befana_di_campi Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2017 Z przesłaniem wiersza się nie zgadzam; z jego kunsztem - tak :) Bardzo serdecznie :)
Rekomendowane odpowiedzi