Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Witalisa To nie zmienia sensu, ale Twoja kolejność jest inna...a to zmienia sens
    • @violetta   Dzień dobry, pani Wioleńko, mam bardzo dużo pomysłów... Jednak: jako osoba niesłyszącą mam ograniczone możliwości, dajmy przykład - w listopadzie będzie Święto Niepodległości i tym samym jak co roku - Marsz Niepodległości i można byłoby na ten marsz zaprosić Ukraińców i Palestyńczyków, zaśpiewać Hymn Polski, Ukrainy i Palestyny... Proszę sobie wyobrazić - jaki byłby efekt na skalę światową...   Łukasz Jasiński 
    • nie latwe chwile  gdy trudno odnaleźć sens  tego co jeszcze wczoraj  było snem  dziś gubi się w myślach  dotykam lagodnie czasu  pewnie powróci  tak było zawsze    pociesza maj  zielone gałęzie drzew  bawią się beztrosko  na wietrze  odpływam w drugi wymiar  przeczekam niepogodę  bez przebierania  przyjdzie słońce  spotkam zgubione marzenia  jeszcze piękniejsze    5.2025 andrew  
    • Chciałbym nazwany być poetą Pragnę uważany być za artystę, Chcę być zrozumiany i wysłuchany, Chciałbym mieć szacunek Pragnę być zauważony, Chcę dotrzeć do ludzi I przeżyć, Nie chcę zatracić siebie W tym co robię, Pragnę tego, Abym mógł odejść W spokoju, Żebym potrafił spojrzeć W lustro, Żeby moja mama Była dumna, Aby nie musiała już Martwić się o mnie, Martwić się o mój stan, Chciałbym wrócić  Z tarczą Do mojej małej ojczyzny, Którą tak kocham, Która tak dal mnie ważna, Chce pozostawić po sobie Coś więcej niż statystykę, Nie chce zostać zapomniany.
    • o ! woła  woła  wół , owo  o  wołó ,  wałował owo
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...