Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Konrad Koper 4 498
Zielony- siny ocean,
żółta bursztynowa plaża.
Na brzegu rosną kokosy
i tryska gorący strumień.
…
W głębi wyspy jest chatka,
mieszka w niej czarodziejka.
Pożycza przyjazne moce
od fali, ryby i ptaka…
Srebrne gwiaździste są noce,
przelatują meteory.
0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Wiesław J.K. · Opublikowano
Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
@infelia Pomalowałem niegdyś komin na biało, był atrakcją w okolicy. :-))))) -
TRZEBA WIERSZM bez poezji nawet cienie lękają się ciszy -jak tu straszy, a słowa ucichły szepczą kąty i narożniki wnet poezja z ukrycia wychodzi chcąc uniknąć napadów paniki wierszem atmosferę ukaja aż usnęły cienie wylęknione i przestały bać się ciszy -
Przez Kamil Olszówka · Opublikowano
@Migrena Dziękuję Ci po tysiąckroć! @Robert Witold Gorzkowski Najserdeczniej Dziękuję! W temacie patriotyzmu zdecydowanie nie powiedziałem jeszcze ostatniego słowa!... Kolejne moje wiersze także będą o zabarwieniu patriotycznym... @Nata_Kruk Przyznam Ci się że zanim opublikowałem ten wiersz to przeleżał on ponad miesiąc w szufladzie... Gdy po miesiącu go przeczytałem sam się zdziwiłem jak bardzo mi się on podoba... Pozdrawiam Najserdeczniej! -
@Wiesław J.K. Znalazlem interesujący cytat znanego brytyjskiego kaznodziei: „Bóg jest zbyt dobry, by być niemiłym, i zbyt mądry, by się mylić. A kiedy nie możemy dostrzec Jego ręki, musimy zaufać Jego sercu”. – Charles Haddon Spurgeon "God is too good to be unkind and He is too wise to be mistaken. And when we cannot trace His hand, we must trust His heart." - C. H. Spurgeon -
@tie-break Miłość w szkołach się nie uczy, Ona po prostu trwa. Taka refleksja przyszła mi do głowy po lekturze Twojego wiersza. Pozdrawiam.
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne