beta_b Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2017 (edytowane) czuję każdy podmuch wiatru na tafli pręży się zmarszczka mojej nieśmiałości twojej niewiedzy przypadku zapisałam w pamięci kod znaków który prowadzi do lądu ale dziś to promień nie prąd zatacza kręgi nie fala oddala i wraca cisza gdy wypatruję znaku na niebie od ciebie kropli która zmąci dotknij mocno dopłyniemy do brzegu Edytowane 20 Sierpnia 2017 przez beta_bez_alfy (wyświetl historię edycji) 4
Jacek_Suchowicz Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2017 ciekawie pokazana tęsknota co jakiś czas powraca cisza bijąc o brzegi falą tęsknot szukam na niebie ciebie dzisiaj a o dotyku mogę westchnąć Pozdrawiam Jacek 3
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2017 tak sama bym chciała coś wiedzieć na pewno a przecież wiem wszystko, kiedy jesteś ze mną kiedy cię nie widzę przestaję być sobą czy to zdrowe objawy czy tęsknię za tobą ? Mnie też się podoba. Pozdrawiam Bożena 2
beta_b Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Jacku, Bożenko - dziękuję za czytanie. Mniej piszę strumieniowo, wolę proste rymowanki, ale tekst się wylał bez asekuracji. Kiedyś mówiłam, że moje myśli układają się w pepitkę - taki przykład na to. ;D Ciepło pozdrawiam bb
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Witaj - zgrabnie wyszło - wszystko poukładane - tak można tęsknić ... Lekko i przyjemnie się czyta. Udanego dnia zyczę
Marlett Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Tęsknota jest bliskością na odległość :) BB - ładnie to wyraziłaś :) PozdrawiaM.
azk Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Nie przepadam za białasami, ale do tego utworu warto było zajrzeć. W pierwszym czytaniu zostałem mocno dźgnięty przez "fala oddala" . Jest to rekwizyt nie z tej epoki i chociaż może wyglądać jak puszczenie oczka do czytelnika, mocno mi nie pasuje. Jednym słowem wyszedł Tobie wiersz wolny :). Ale ogólnie podabasie :)
beta_b Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Miły kocie, założenie było inne ;) Kod znaków ... dziś oddala. Nie prąd, nie fala - jako przeciwieństwo promienia i kręgu. Bo prąd i fala ma konkretny kierunek a promień i krąg - wokól ;D "Zapisałam w pamięci kod znaków który prowadzi do lądu ale dziś (to promień nie prąd zatacza kręgi nie fala) oddala (od brzegu) To autor miał na myśli. Na nic jednak tłumaczenie skoro wyszło bokiem. :) Dziękuję za koment, również Marlett i p. Waldemarowi. :) Bb
azk Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W białym wierszu, autora, nic w zasadzie nie ogranicza. Ani rytm, ani rym, a więc łatwiej jest wypowiedzieć wszystko. Nie znoszę rymów dokładnych blisko siebie dlatego zazgrzytało mi w pierwszym czytaniu. Przyznać trzeba, ze jest to zaskakujące. W następnych czytaniach odbierałem to już bez wielkich sensacji. Ale nie liczmy, że ludzie będą chcieli wczytywać się w nasze pisanie. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi