Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Konkurs literacki "Już nie zapomnisz mnie"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry wieczór, z przyjemnością informuję o trwającym jeszcze ciekawym, literackim konkursie na

www.przedwojenny-konkurs.blogspot.com

Trzeba napisać krótkie opowiadanie do 5 stron przy użyciu jednej z przedwojennych piosenek. Co dalej? Dowiedz się szczegółów, czytając regulamin na blogu. Warto dodać, że uczestnicy walczą o kilka nagród, m. in. obyczajowe i tematyczne ksiząki, a także drobne upominki, grafikę i ewentualnie reklamę strony, jeśli laureat ją posiada. Zapraszam serdecznie wszystkich, co lubią pisać opowiadania i chcą udoskonalać swój warsztat pisarski.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @MIROSŁAW C.   I dlatego jako były pracownik Archiwum Akt Nowych - miałem tam szkolenie z Obrony Cywilnej, a to nic innego jak Wojsko Cywilne - Obronę Cywilną zlikwidowało Prawo i Sprawiedliwość - kompetencje Obrony Cywilnej przejęła Państwowa Straż Pożarna i tak wszystko w kuchni poustawiałem, aby w razie ataku - mógłbym w samoobronie użyć narzędzia:   - nóż do krojenia chleba, - tarka do tarcia - jest bardzo ostra, - olej na rozgrzanej patelni, - sól w misce,   oczywiście: we wrześniu planuję kupić pistolet gazowy - każdy może sobie kupić - nie jest potrzebne żadne tam formalne pozwolenie.   Łukasz Jasiński 
    • @FaLcorN Cudny wiersz, czyta się jak...                       zaczniesz i lecisz jak ptak! Wszystkiego Dobrego, pierwsza klasa Fal.
    • @Jacek_Suchowicz    jednak ostrożnie, by nie wyłazić lub bez ogródek, słowem swawolić i nazbyt śmiało, wręcz obcesowo deptać po takcie, bo wtedy boli   żeby rubaszność się nie myliła z brakiem nietaktu, gruboskórnością, bo wtedy serca nam markotnieją i już nie bawią, i mocno gniotą    trzeba nam pióra poprosić ładnie może i klęknąć lub ucałować, żeby nam myśli przepisywały lecz od czytania, nie puchła głowa :)     @[email protected] w golutkich wierszach mieści się gołosłowie :) Wzajemnie, Grzegorzu! @violetta No ja wiem Wiolu, jeszcze Twoje koronki i haleczki :)
    • @Alicja_Wysocka Jak je golutkie wplotę w treści,                                  zgadnij Alicjo... co się zmieści? Wspaniałego letniego weekendu na łonie natury życzę Alicji.
    • @Roma Z tym punktem jak wiesz różnie bywa? Cudownego weekendu Romo.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...