Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Starzec :))) I kolejny powód do grzechu :)))
    • @viola arvensis Jak balsam.  Pozdrawiam. 
    • Nie wiem, czy zmysły współczesnego człowieka, mogą właściwie "rozsmakować się" w tych tragicznych wydarzeniach z przeszłości. Ale wiem na pewno,  że warto próbować...  Dziś trudno o wzorce, na poziomie - "starego świata".    Dziękuję za wszystkie ślady zainteresowania, pozdrawiam. 
    • po Janosiku została jeszcze królewna Dymna   jej smutny uśmiech zakłopotany   w iskierki oczu   czasem na chwilę skrzy i się marzy   słyszeć jej spokój   gdy wyczytany ośmiela z kartki wyjść się przede mnie       *** zaglądają na długość ramienia — podstawka z orzechami          
    • @iwonaroma   I tu jest właśnie problem: nie jesteśmy na per "ty" - brak kultury jest charakterystyczny dla chrześcijan, jak zwykle: nie pojmuje pani logiki, stąd: próba zrobienia mi wody z mózgu, wiem: dalej pani będzie mi próbowała wmówić, iż miłość istnieje i na samym końcu: miłość to bóg, nuda, ręce opadają, poza tym: nie ma pani szacunku dla innych osób - pani komentarze są chaotyczne, niedbałe i nielogiczne, dodam: charakterystyczna dla chrześcijan jest postawa roszczeniowa wobec Państwa Polskiego i takich osób jak ja, słowem: pasożytnictwo...   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...