Ona_Kot Opublikowano 25 Grudnia 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2004 smaruję oczy popiołem jak skruchą a zachmurzone zegary stoją w pokojach pokoleń gdzie drzwi na lewej stronie czuwają gasnąc na obrzeżach tak dzieląc się mejotycznie zostajemy opuchnięci sobą jak przyczyny powstania delirium świata gdzieś w skurczach płuc czuję cię jak odprysk lustra dlatego sklejamy się czasem spiralnie kierując ruchem wiązania bo gdyby tak zostać to sobą nawzajem pomyśl że prawdziwe depresje stoją pod opieką dreszczy kiedy krzyczymy w odchodzenie pomyśl o mnieutwór przeniesiony do działu poezji współczesnej (dział Z) MODERATOR
Ona_Kot Opublikowano 26 Grudnia 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 ?? że sobie pozwolę się zdziwić :/ pozdrawiam
Wojcieh Kruk-Krzemiński Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 o co chodzi z tym przenoszeniem wierszy? - jestem nowy... pierwsza strofa intrygująca. później pojawiło się za dużo skomplikowanych określeń, które troszeczkę zaburzyły płynność podczas odczytania. niektóre słowa niepotrzebnie podręcznikowe... wiersz nie stracił poprzez taki zabieg na ogólnym wywieraniu pozytywnego wrażenia. ogólnie ok. pozdrawiam W.K.
Ona_Kot Opublikowano 26 Grudnia 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 też już nie rozumiem o co chodzi z przenoszeniem bo tu ani jednego komentarza nie było a przeniesiony... nie rozumiem, ale dziękuję za wyróżnienie. które słowa są podręcznikowe i dlaczego? które są zbyt skomplikowane? to interesujące
Wojcieh Kruk-Krzemiński Opublikowano 26 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 może źle się wyraziłem: niektóre słowa zacinają odczyt jak czkawka, zabierają klimat: np. 'skorygowane przyczyny' 'odprysk lustra' 'zgęstniały od śliny' 'spiralnie sklejamy' etc... to coś w stylu 'sztucznych' określeń w moich oczkach, jak napisałaś pod moim wierszem... pozdrawiam
Ona_Kot Opublikowano 26 Grudnia 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2004 ok, dzięki za komentarz zastanowię się
asher Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Widzisz, Kotku. W tę stronę też przenoszą :)
Agnes Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Kocico...dobry ten wiersz ale trochę przekombinowany. jest wiele fajnych zestawień, które psują inne słowa, te dobre zestawienia są za mało wyeksponowane wg mnie. najbardziej podoba mi się druga strofa, a oprócz tego to wypiszę tak:gdzieś w skurczach płuc czuję cię jak odprysk lustra----dla mnie to samo mowi za siebie, dalszy opis niepotrzebny.pomyśl że prawdziwe depresje stoją pod opieką dreszczy kiedy krzyczymy w odchodzenie pomyśl o mnie ----------------końcówka świetna, zastanawiam się tylko czy nie możnaby jakoś oddzielić ostatniej myśli (pomyśl o mnie)....nie wiem czy tak byłoby lepiej, ale może warto się zastanowic;) to tak oględnie, daję + pozdrawiam Agnes
Ona_Kot Opublikowano 27 Grudnia 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 Agnes, to jest bardzo ciężki kilmatycznie wiersz taki miał być przynajmniej ;) następny już bardziej w moim stylu ;) pozdrawiam dzięki za czytanie
Luthien_Alcarin Opublikowano 27 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2004 przyzwyczaiłas mnie do delikatniejszego stylu-mozna by napisac "bardziej miekkiego" , ale ten tez mi odpowiada... moze momentami, rzeczywiscie cieżkostrawy ale ogolnie oceniam bardzo pozytywnie, ostatnia myśl chyba rzeczywiscie warto by uwypuklić odłaczajac od strofy:) Kawał Dobrej roboty Pozdrawiam Agata
Ona_Kot Opublikowano 28 Grudnia 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Agato, Agnes niech wam się stanie ;) teraz lepiej się czyta? to mądry pomysł był (moim zdaniem) dziękuję, pozdrawiam
teraa Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj ciężki ten klimat... widac go tu.. heh... az chciałoby się powiedzieć "pomyśle" tera
Rekomendowane odpowiedzi