Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 nie zamiataj życia pod dywan jest zbyt kruche - ozdobione w delikatność która do bycia potrzebuje światła nie obrażajmy - jest drogą upiększoną drogowskazami które raz uczą raz kaleczą ale zawsze są z nami nie przeklinajmy bez powodu może się obrazić - ukarać wiecznym zaćmieniem na jakie jeszcze nie czas bądźmy mu zawsze wierni drugi raz nas nie powoła nie posiada takiej opcji która wskrzesi 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Wolałabym, żeby drogowskazy nie kierowały na drogi, które mogą skaleczyć, nie zawsze można wyjść z tego obronną ręką a tłumaczenie sobie że to może mieć głębszy sens jest może i dobre ale tylko przez chwilę. Podoba mi się Twój wiersz. Miłego dnia Waldemarze. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pomoc Wiosenna Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Waldemarze Talarze - postaraj zrobić się z tego piękną sentencję, bo przekaz na to zasługuje! Natomiast sama poezja - nie. Oczywiście jest to wyłącznie mój subiektywny odbiór :) Pozdrawiam, PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 8 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Witaj Bożenko - i własnie ta chwila mnie cieszy. Miło że czytałaś. Spokojnego wieczoru życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 8 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Witam Wiosno - fajnie że byłaś pod wierszem - a z tą poezją to mam małe ale... pozd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pomoc Wiosenna Opublikowano 8 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Podobno proza to 90% autor i 10% czytelnik, natomiast poezja 50% autor i 50% czytelnik. Pokażesz mi w tym świetle tę połowę dla mnie? Pozdrawiam, PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 9 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 (edytowane) Witaj Wiosno - matematyka w poezji - mało spotykane - ale niech ci będzie. Jednak nic to nowego to nie otwiera w tak zwanej otwartej poezji. pozd. Edytowane 9 Czerwca 2017 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oxyvia Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Waldemarze, podobają mi się symbole i metafory Twojego wiersza, a także jego przekaz. Ale nie podoba mi się styl - kaznodziejski, nakazujący, doradzający. Każdy ma własny system wartości i własne sposoby na życie, więc taki styl niczemu nie służy... Nie gniewaj się. Po prostu wyrzuciłabym z wiersza wszystkie czasowniki w trybie rozkazującym. Nie są mi potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 10 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Witaj Oxyvio - chyba masz racje ale gorzej z wykonaniem - nie wszystkie da się usunąć bez kaleczenia. Ale obiecuje coś z tym fantem zrobić. Miło że byłaś - dziękuje. Miłego ci zyczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oxyvia Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Rozumiem, ja tez kiedyś miałam tendencję do wierszy kaznodziejskich. ;) Chyba po prostu trzeba zawsze uważać na to, żeby tego nie robić mimowolnie. Pozdrawiam Cię serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi