Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 (edytowane) bał się snu oraz tego co nastąpi gdy się obudzi czy dalej sobą będzie czy kukłą ożywianą sznurkiem czy kochał dalej będzie kochanym czy ujrzy słońce a może gdy się obudzi nie będzie dnia ani nocy bał się do chwili która obudziła - znowu był sobą zobaczył ponownie to czego bał się nie zobaczyć _________________ Waldi Edytowane 14 Maja 2017 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji) 3
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 (edytowane) bał się snu i tego co nastąpi gdy się obudzi czy dalej sobą będzie czy kukłą ożywianą sznurkiem czy kochał dalej będzie kochanym czy ujrzy słońce? a może gdy się obudzi nie będzie dniaani nocy bał się, do chwili która obudziła - znowu był sobą zobaczył ponownie to czego bał się nie zobaczyć Witaj Waldku - oraz - to taki urzędowy zwrot. Nie gniewaj się że znowu coś poprawiam , ale - moim zdaniem - ładniej twojemu wierszowi bez oraz :) A wiersz podoba mi się. Wszyscy (tak mi się wydaje) zadajemy sobie pytanie - co byłoby gdyby nas nagle zabrakło? Słonecznego dnia życzę :) Edytowane 14 Maja 2017 przez czytacz (wyświetl historię edycji)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 14 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 Witam Bożenko - miło że jesteś - skusiłem się - poprawiłem. Brzmi łagodniej to fakt. Dziękuje za podszept - zawsze jest mile widziany. Udanego dnia życzę
Jacek_Suchowicz Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 może jakoś tak: bał się snu czy przebudzenia będzie tu czy już go nie ma będzie trwał może jak roślina będzie dzień lub noc i zima pyta wciąż jakby nie wiedział spełnił cel - marsz do nieba Waldemarze, każdy kto spełni swoje zadanie idzie dalej Pozdrawiam ps wczoraj w poczekalni spotkałem pana 88l i przyznał się że co dzień zadaje sobie pytanie: dlaczego tak długo żyję? Stwierdziłem, że starość uczy nas pokory - zamilkł
Anna Świętokrzyska Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 Myślałeś, że jednak 13tego będzie ten zapowiadany KONIEC ŚWIATA? :)
Anna Świętokrzyska Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 Jeśli wierzyć, że istnieje życie po miłości, można mniemać, że świat dalej będzie trwać. Lecz świat nieuchronnie zmierza ku nicości, No, bo skąd ma siłę i energię brać bez miłości?
Anna Świętokrzyska Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 Takie trochę masło maślane w myślach............. Pozdrawiam. Anna
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 14 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 Witam cię Jacku - miło że byłeś - dzięki za wierszyk . A wiek to prawda - uczy pokory. pozd.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 14 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 Witaj Anno - dziękuje za odwiedziny - który to już koniec którego całe szczęście nie widać. pozd.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 14 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 Witam ponownie Anno - tak to czasem bywa . Spokoju życzę
Enchant Opublikowano 14 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2017 Pięknie napisane. Jak dla mnie peel bał się marzyć; bał się beztroski , zapomnienia ; ogółem wszystkich tych konsekwencji. Kiedy jednak zaryzykował, okazało się, że spełnianie marzeń nie niesie za sobą żadnych przykrych skutków. Czyli taka liryczna droga , którą wieńczy realne szczęście :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 15 Maja 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2017 Witam Enchant - wielkie dzięki za czytanie oraz miły komentarz. Też sądzę że spełnianie nie musi przynosić jakiś ujemnych skutków. Wręcz odwrotnie. Miło cię gościć. Udanego dnia życzę 1
Rekomendowane odpowiedzi