Połeta Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2017 (edytowane) ... To było tu i teraz wtedy tam, Miles wrzasnął i co z tego! To było tu i teraz wtedy tam, szczerzyłem się z siebie sam. Edytowane 5 Sierpnia 2017 przez Gieesz poprawka (wyświetl historię edycji)
Połeta Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 jest tak żle że -nie warto komentować? -nie ma jak skomentować? -że nie mam pojęcia? -zbyt dużo treści -za trudne do interpretacji? -za łatwe ? -obskurne? -beznadziejne? fajnie by było usłyszeć jakąś ciekawą krytykę
Alicja_Wysocka Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Może to rapp? Jeśli tak, to nie mam o czym mówić, tam rymy padają jak w ulewnym deszczu jeden po drugim, w środku i na końcu wersów.. Taka poezja mnie nie kręci, przepraszam. Ale jeżeli to nie rapp, to rymy: przegrywałem - chciałem - dałem (czasownikowe, gramatyczne) przyczepiony - strapiony (przymiotnikowe gramatyczne) Nieszczególnie mi się podobają. Ps. Nie denerwuj się. Chcesz żeby Cię komentowali, komentuj innych. Pozdrawiam serdecznie :)
Połeta Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 dla mnie to co mówisz to trochę czarna magia czyli nie mam pojęcia poza podstawówką którą już dawno mam za sobą i byłem na wagarach... ale odrobię zaległości,dzięki
Alicja_Wysocka Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Wikipedia 'Rym gramatyczny – Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , w którym uczestniczą wyrazy należące do tej samej kategorii części mowy, użyte w tej samej formie fleksyjnej, deklinacyjnej lub koniugacyjnej. Rymy gramatyczne są uważane za łatwe ' Np. Długi - szlugi, nie jest rymem gramatycznym Długi (jaki?) przymiotnik Szlugi (co?) rzeczownik Powodzenia :)
Połeta Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 dzięki za lekcję zastanawia mnie czy naprawdę długi wzięłaś za przymiotnik?czy ten wiersz jest w miarę zrozumiały? dla Ciebie czy kogokolwiek?
Alicja_Wysocka Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Aaa widzisz, Faktycznie, długi w sensie wysoki, jest przymiotnikiem, długi w sensie należności - jest rzeczownikiem w liczbie mnogiej od słowa dług. Zrymowałeś w takim razie rzeczownik z rzeczownikiem, Nie wgryzłam się dostatecznie, dobrze, że się wyjaśniło :)
Połeta Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 dzięki za lekcję zastanawia mnie czy naprawdę długi wzięłaś za przymiotnik?czy ten wiersz jest w miarę zrozumiały? dla Ciebie czy kogokolwiek?
Alicja_Wysocka Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Czy zrozumiały dla mnie? Niekoniecznie. Rymy przygwoździły moją uwagę, raczej ich jakość i tak mnie rozpraszają, że trudno mi się skupić na przesłaniu. Czy zrozumiałe dla innych? Pytaj innych :)
Połeta Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 jak tak się zastanawiam i czytam inne to faktycznie brzydkie to trochę a nawet bardzo :)ale przynajmniej się utwierdziłem że chyba taki powinien pozostać ,choć by na pamiątkę bo to mój pierwszy wiersz takie to trochę przedstawienie się ,jedyną wątpliwość rodzi fakt że mógłby być zbyt zawiły błędny w ubraniu w słowa pewnych rzeczy
Alicja_Wysocka Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Przy 'drugim dziecku' będziesz już bogatszy o cząstkę wiedzy, powodzenia :) 1
Krzysic4 czarno bialym Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 (edytowane) Ja zrozumiałem "długi" choć karmiczne mi jakoś tak przy czytaniu ciężko szło ...pierwsza ma Myśl czy chodziło o karciane długi koleżance chodziło o to Już podnoszą te ciężary Równo, szybko Aż jednemu brakło pary W kręgach rypło jak ? Szybko ... Co zrobiło ? rypło Edytowane 30 Kwietnia 2017 przez Marcin_Krzysica Dodanie przykładu (wyświetl historię edycji)
Połeta Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 no fakt podobny wyraz a jak te rymy takie gryzące to nie chce się nawet czytać tylko się leci
Połeta Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Ja się uczę jak totalny cep wszystkiego ale jak już łapie do dochodzę do mistrza.Chyba dobra rada żeby poprawiać,w moim wypadku to chyba nie tędy choć może po prostu muszę skreślić parę błędnych sposobów zanim dojdę do tego przynajmniej mam ją gdzieś z tyłu głowy już teraz.dzięki
Bożena Tatara - Paszko Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Proponowałabym zrobić sobie ściągawkę, tak dla własnej wiadomości, do zaglądania od czasu do czasu. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tam są odnośniki do tematów pokrewnych - wyrazy podlinkowane w kolorze niebieskim. A jak już będziesz wiedział jaką formę wypowiedzi wybierzesz, to zastanów się co i jak będziesz chciał przekazać. No i jak już będziesz miał gotowca, to wrzuć do warsztatu :) Przyjrzymy się czy zdołaliśmy ci pomóc :) Powodzenia :)
Rekomendowane odpowiedzi