bronmus45 Opublikowano 14 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2017 W sanatorium Mewa w Kołobrzegu młody kuracjusz miał moc zabiegów. Kurowały Baśka z Anką (każda chciała być kochanką) Lecz nic z tego. On wolał... kolegów
ja_bolek Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2017 W kosciele św. Katarzyny * w Kętrzynie co to nieopodal rzeka Guber płynie dzwoniły dzwony na pochorony chowano tam właśnie kolegów , ich złe opinie. * tam zostałem ochrzszczony
bronmus45 Opublikowano 14 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2017 @ja_bolek ... A Ty umiesz liczyć sylaby w poszczególnych wersach? - bo jeśli nie, to pora odpowiednio się dokształcić...
ja_bolek Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2017 @Bronisław_Muszyński to była z mojej strony prowokacja i usłyszałem, wybacz, przeczytałem Twoje, jakżesz słuszne, spostrzeżenie
ja_bolek Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2017 W kosciele św. Katarzyny * w Kętrzynie co to nieopodal rzeka Guber płynie dzwoniły dzwony na pochorony chowano właśnie kolegów złe opinie. * tam zostałem ochrzszczony ciekawy przypadek, nieprawdaż?
bronmus45 Opublikowano 14 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2017 @ja_bolek ... zastanawiam się właśnie jak zmienić określenie "dzwoniły dzwony"... no bo uruchomione dzwony przeważnie dzwonią, albo ... spadają z rusztowania i głucho jęczą Może zamiast dzwoniły zapisać "wzywały dzwony" lub "głosiły dzwony" o pochoronach ... - ale to Twoje, więc sam się gimnastykuj...
ja_bolek Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2017 @Bronisław_Muszyński mnie tam dzwoniły w uszach
ja_bolek Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2017 @ Bronisław_Muszyński [ i] niejeden taki ... przypadek sanatoryjny
Rekomendowane odpowiedzi