Zbigniew_Rułkowski Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 [quote](...) zabiłem człowieka, zabiłem zasadę! Potrafiłem tylko zabić! Jak się okazuje, nie potrafiłem nawet i tego. /Fiodor Dostojewski/ To było pierwszego marca Dziejów historii powolne koło miażdży zakrywa znowu wynosi blaskiem odsłania mrok niepamięci pora powrotu z Tartaru przyszła czas już żołnierze wstańcie wyklęci Wam odebrano cześć i imiona chciano zatrzasnąć wieko historii w depozyt milczenia zamknięte zapłatą były obce srebrniki za niebyt żołnierzy wyklętych Kaina ręka sznur ukręciła nie znajdziesz winnych zbrodni sprzed lat nie tykać zasług ich racja cała strzelania w tył głowy dowodów brak mużyków to czas gierojom chwała pamięć wyssana próżni nie znosi wraca zapełnia dziurę w historii ojczyzna walkę waszą chce święcić heroizm zmagań swych cór i synów powstańcie - wracać czas - Żołnierze Wyklęci Marzec 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi