halcia Opublikowano 8 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2017 W Wigiliję ciemną nocą Perły deszczu szyby złocą kropla za kroplą jak na fortepianie uderzają i słyszę ich ciche granie To pieśń natury gra mi Szopena Na cześć Maryi to dla Niej nowenna Ona się w perły pokoju ubrała A jakie piękne oblicze miała Na niebie gwiazda betlejemska zabłysła Bo Wielka Miłość do ludzi przyszła Co dziś możemy Jej ofiarować Jak w uniżeniu Boga adorować Za cud stworzenia za piekno natury Za wielkie odkrycia za niebo i chmury Za dni szczęśliwe i te mniej radosne Za lato i zimę za jesień i wiosnę Za wszystko co składa się na nasz krzyż Za Wieczność dla której chciałeś Jezu przyjść Dziękujemy
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2017 @halcia Witam cię serdecznie - już podziękowałaś wierszem . Nie wiem co ale zatrzymał mnie twój wiersz - niby religijny ale inny od innych - przekaz bardzo zrozumiały . Nie owijasz myśli w bawełnę ... Miłego ci życzę
halcia Opublikowano 9 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2017 @Waldemar_Talar_Talar No to ja odpowiem ,ze zatrzymałes sie po to, abym pomyslała o Twoim wartosciowym Nicku"Talar" Wiesz to dawna miara płatności ,kiedy ludzie trochę więcej kochali Boga jak dziś-niektórzy ,pozdrawiam Cię z Kanady i milo Cię poznać.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam ponownie - wiem czym był Talar - nazywano mnie monetą grosikiem dolarem dukatem itp .co mi się nawet podobało . A z twym wierszem było inaczej . Po prostu mam w zwyczaju czytać wiersze wklejone danej chwili . Nie zawsze komentuje - mam powody . A twój wiersz naprawdę mnie zatrzymał - zmusił do refleksji . Wiesz byłem wychowany religijnie dopiero później troszkę zboczyłem ponieważ nie wszystko mi pasowało - dziś odkrywam ową religie od nowa z stąd zaciekawienie . pozd.
halcia Opublikowano 9 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2017 @Waldemar_Talar_Talar Cieszę się, życzę wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku i dziękuje za miłe słowa.
Marlett Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2017 @halcia Miłym podziękowaniem byłoby zrewanżowanie się komentarzem :) Pozdrawiam NowoRocznie :)
Rekomendowane odpowiedzi