Andrzej_Wojnowski Opublikowano 28 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2016 Na brudnym przedmieściu, w zapyziałej dzielni Gdzie po zmroku rządzi bejsbol oraz nóż Mieszkała dziewczyna o wypukłych kształtach Co ciągle wierzyła, że się zdarzy cud Matki oraz ojca niezapamiętała Ale mówią ludzie, że ten duet pił No i podczas impry z dziesiątego piętra Nawaleni w trupa skoczyli bez lin Babci swojej również nigdy nie poznała Geny patologii uwielbiały ich Dziadek za niewinność dostał karę śmierci Babcię meliniarę zabił czarny skin A ją wychowała ciotka prostytutka Która pracowała przy drodze na Zgierz Lecz gdy autostrada do Łodzi powstała To przychody spadły ciotce i jej też Ona zatrudnienie w agencji znalazła Gdzie stałych klientów miała zawsze tłum W tym zawodzie nigdy bezrobocia nie ma Zwłaszcza dla tych młodych no i chętnych też Ciężko pracowała rzadko narzekała Nawet, jeśli klient wymagania miał A że kiedyś jeden oblał ją ketchupem. Czerwonym kapturkiem każdy dziś ją zwał Monotonna praca w końcu ją znudziła I na pomysł wpadła taki, że aż hej Zamiast się sprzedawać lepiej oszukiwać Wmówić jakiejś babci, że jej wnuczką jest Numer oklepany, lecz skuteczny bardzo Na fejsbuku szybko namierzyła cel Wszystko pasowało stara i samotna Tylko ten kochanek, który w lesie żył Kontakt przez Internet szybko nawiązała Tym leśnym kochankiem nie przejęła się W mig też przekonała tą starą kobietę Że jej zaginioną ona wnuczką jest Wzruszona staruszka tak się ucieszyła Że śniadanie wspólne chciała spożyć z nią Na najbliższy czwartek dziewczę zaprosiła Podała jej adres oraz do drzwi pin Szczęśliwy kapturek pobiegł do przychodni Jej najlepszy klient w niej lekarzem był Chciała mieć receptę na pewien specyfik Żeby wątpliwości wszystkie babci zmyć W czwartek już od rano są przygotowania Czerwony kapturek ma gotowy plan Da kochanej babci tradycyjny prezent Koszyczek z jedzeniem oraz kilka win Spakowała najpierw sery i wędliny Bułeczki chrupiące oraz flaszki trzy Do jednej butelki dodała pavulon Żeby miała babcia kolorowe sny Tak przygotowana w drogę się wybrała I na skróty poszła przez podmiejski park A tam na ławeczce menela spotkała Któremu w więzieniu dano ksywę wilk Był on już niestety bardzo umęczony Głowę mu rozwalał zajebisty kac Gdy w małym koszyku butelki zobaczył Jedno miał pragnienie opróżnić je chciał Menel z niego był nad wyraz przystojny Szalał za nim zawsze kobiet pięknych tłum Nie miał, więc problemu z czerwonym kapturkiem I za chwilę ona wino piła z nim Czerwony kapturek mocnej głowy nie miał Tylko pół butelki i już pijany był Szybko wybełkotał pięknemu wilkowi Cel swej podróży adres oraz pin Gdy wilk to usłyszał od razu wytrzeźwiał Szybko się pożegnał i w taryfę wsiadł Plan miał bardzo prosty babcie zamordować Mieszkanie splądrować i ulotnić się Szło mu jak po maśle fart wilkowi sprzyjał Drzwi zastał otwarte babcia smacznie śpi Usta jej knebluje do szafy pakuje Kiedy nagle słyszy łomotanie w drzwi Szybko, więc się przebrał w kobiecą bieliznę Zrobił też makijaż i do łóżka hyc A pijany kapturek drzwi odpuścił sobie Przez kuchenne okno do mieszkania wszedł Nachlana dziewczyna do sypialni wchodzi Swą babcię staruszkę widzi pierwszy raz Nawet w takim stanie coś jej nie pasuje Zestaw kilka pytań, więc zadaje jej Babciu moja babciu pierwszy raz cię widzę Masz tak duże uszy, co się stało ci On kochana wnuczko wczoraj posłuchałam Eurowizja finał, uszy spuchły mi Babci moja babciu pierwszy raz cię widzę Masz tak duże oczy, co się stało ci Znowu polski serial wczoraj oglądałam No i ze zdziwienia oczy wyszły mi Babci moja babciu pierwszy raz cię widzę Masz tak wielkie zęby, co się stało ci Jakieś cienkie wino w parku obaliłam I od tego w buzi wszystko rośnie mi W końcu nie wytrzymał wilk w przebrani babci Kołdrę z siebie zrzucił i półnagi wstał Chciał kapturka zgwałcić potem zabić babcię Lecz zobaczył wino no i zmienił plan Chwycił za koszyczek kac go dalej męczył Wziął butelkę szybko całą w siebie wlał Zwiotczały mu wszystkie podstawowe członki Wybrał z pavulonem i zaliczył zgon Czerwony kapturek w końcu triumfuje Wilk już dogorywa babci tlenu brak Nikt jej nie przeszkodzi mieszkanie obrobić W końcu być bogatą nie pracować już Bardzo rozmarzony czerwony kapturek Biżuterię babci zapakował w wór Gdy przez okno w kuchni wtacza się z hałasem Ktoś z pyzatą gębą jakiś leśny stwór Kochanek leśniczy poczuł zew natury Zapragnął odwiedzić swą sześćdziesiąt -plus A że okno w kuchni było uchylone Mimo że był gruby to je w końcu zmógł Patrzy on lubieżnie na młodą dziewczynę Słyszy łomot w szafie i otwiera ją Tam związana babcia prawie już umiera On się zastanawia, bo dylemat ma Na co ma postawić młodość czy rutynę To nęci to kusi wybór trudny jest W końcu pragmatycznie rozwiązuje problem Uwalnia tą starszą młodej daje zbiec Babcia ucieszona wpada mu w ramiona Kapturek wkurzony wycofuje się Lecz bardzo dyskretnie zostawiana na krześle Czerwoną karteczkę gdzie jej adres jest Pan leśniczy czule staruszkę przytula Mówi jej do ucha ze jedyną jest Ale drugą ręką coś tam w kieszeni chowa Bo wie, że to jemu może przydać się Kobieta jak wino, czym starsza tym lepsza Zwłaszcza jak jej konto liczy wiele zer Ale zawsze dobrze mieć adresy młodszych Choć ryzyko duże, ale warto jest
Anna_Maria_Blondynka Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2016 @Andrzej_Wojnowski Wyłapałam parę miejsc gdzie brakuje rytmu... Tylko pół butelki i już pijany był - tu wystarczy wyrzucić już W końcu być bogatą nie pracować już - tu trzeba zmienić po słowie bogata On się zastanawia, bo dylemat ma - źle się czyta Ale drugą ręką coś tam w kieszeni chowa - trzeba zmienić bo jest zgrzyt przy czytaniu :)
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 29 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 O.K. Kiedyś może poprawię . Pisałem jednym ciągiem i nawet nie sprawdziłem dokładnie co z tego wyszło. pozdr.
Anna_Maria_Blondynka Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 @Andrzej_Wojnowski Nie myślisz ze jak się lubi co się napisało to się wraca do tego? A jak wrócisz to czasem i polowe można wyrzucić ;) albo skrócić...
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 29 Września 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 Ale ja wcale nie lubię tego co napisałem . Mój ulubiony klawisz to delete. Czasami coś ocaleje. pozdr.
Anna_Maria_Blondynka Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 @Andrzej_Wojnowski Pomijając stronę techniczna tego co piszesz bo myślę ze z tym kolejne Twoje powroty do utworu dały by sobie rade, to powody są w Tobie. Nie lubisz jakiejś części siebie i kiedy wrócisz do Tego co napisałeś możne ci się wydać zbyt np. patetyczne, albo banalne. Myślę ze raczej boisz okazywać romantyczności, to chyba nawet wychodzi w powyższym wierszu. Zobacz jak bardzo musiałeś podkreślić to ze Kapturek był prostytutka. Równoważysz te gorzkie nuty poczuciem humoru w Twoim własnym stylu.
Anna_Maria_Blondynka Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 @marianna_ja pije się dobre stare wina, upija młodymi... ale chyba lepiej mieć rękę na pulsie i pozostać przy kawie...
Anna_Maria_Blondynka Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2016 @Andrzej_Wojnowski może czasem trzeba się zmierzyć z tym czego się w sobie nie lubi, wypluć i pokazać światu...;) . Pozdrawiam.
Marlett Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2016 @Andrzej_Wojnowski gdyby babunia nie wysiadywała ciągle na fejsbuku toby ten kapturek jej nie zrobił kuku
Anna_Maria_Blondynka Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2016 @Marlett :)
Andrzej_Wojnowski Opublikowano 3 Października 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2016 @Anna_Maria_Blondynka Sugerujesz , że jestem zgorzkniałym romantykiem - skucha. Jestem zadowolonym z życia romantykiem i akceptuje siebie w każdym calu. Świat jest tak bajeczny , że czasami czuję się w obowiązku napisać bajkę.
Anna_Maria_Blondynka Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2016 @Andrzej_Wojnowski Tak właśnie sugerowałam ;)... ha, ha, ha . Cieszę, się ze skucha ...
Rekomendowane odpowiedzi