Apolonia_Zięba Opublikowano 14 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2016 Biała kartko papieru, moja przyjaciółko, weź moje sekrety. Inni mówią:" Ty w kółko sfrustrowana narzekasz". A ty wiesz, że to brednie; tylko - ot - moje troski te przyziemne, powszednie, to co rani, co gnębi i co w myślach się kłębi. Komuś trzeba się zwierzyć, by odrzucić złe myśli, by - o błogim spokoju - sen na jawie się przyśnił. Biała kartko papieru - weź mój żal i radości. Ktoś to kiedyś przeczyta. Nie wiem, czy pojąć zdoła - co to krzyk samotności. 1
WiJa Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2016 bez przesady, bo raczej trudno byłoby znaleźć takiego kogoś, który by tego (krzyku i co się kryje za krzykiem) nie mógł pojąć :)
Marlett Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2016 @Apolonia_Zięba Biała przyjaciółka wszystko przyjmie , smutki, żale , wszystkie myśli i może sprawi , że lżej na duszy :) PozdrawiaM.
Apolonia_Zięba Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2016 @WiJa masz rację, dwa krzyki w jednym, to dopiero krzyk :) pozdrawiam :)
Apolonia_Zięba Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2016 @Marlett Prawda. Kartka nie wyśmieje i wszystkie żale przyjmie :) Człowiekowi, kiedy ją zapisze, lżej się robi na duszy. Dzięki za czytanie i pocieszający komentarz. pozdrawiaP.
Rekomendowane odpowiedzi