bronmus45 Opublikowano 28 Maja 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 Kogo zainteresuje forma BLITZ - oto adres strony, co nieco objaśniającej: [url]https://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=https://siggiofmaine.wordpress.com/tag/blitz-poetry-form-created-by-robert-keim/&prev=search[/url] . Nieudacznicy są wśród nas Nieudacznik mógłby być człowiekiem sukcesu Sukcesu dającego przykład innym ludziom Sukcesu potrzebującego akceptacji Akceptacji realnych możliwości Akceptacji otaczającego go świata Świata czyhającego na błędy nieudaczników Świata opartego na poszukiwaniu Poszukiwaniu przyczyn powodzenia innych Poszukiwaniu śladów przestępczej działalności Działalności sukces ów przynoszącej Działalności dla nich karygodnej Karygodnej, niemoralnej i wręcz przestępczej Karygodnej, bo dla nich niezrozumiałej Niezrozumiałej, bo szkodzącej im, nieudacznikom Niezrozumiałej, bo bez ich udziału Udział w sukcesie przypisują mafijnym układom Udział tychże jest dla nich usprawiedliwieniem Usprawiedliwieniem przed niemocą pozytywnego działania Usprawiedliwieniem swojego dążenia do zmian Zmian wynoszących ich samych na piedestały Zmian dokonywanych wbrew obowiązującemu prawu Prawo wygranych jest ponad Prawo kiedyś też ich dosięgnie Dosięgnie pełną swoją mocą Dosięgnie i skarze skarze... swoją mocą ...
Marlett Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 @Bronisław_Muszyński Trudno to nazwać poezją. Czyta się jak zbiór poleceń i zaleceń do instrukcji. Sorry :)
bronmus45 Opublikowano 28 Maja 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 @Marlett ... Trudno się nie zgodzić z Twoją oceną. Trafiłem bardzo niedawno na ten rodzaj wypowiedzi i tak sobie próbuję swoich sił. Zapewniam, że nie jest to takie znowu łatwe, jakby się wydawało. A link odsyłający do strony o BLITZ-u znajdziesz u góry strony. Kliknij w adres i po krzyku. Mnie osobiście bardziej podobają się moje własne "Warkocze myśli" których parę tutaj gdzieś można znaleźć. Pozdrawiam.
Marlett Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 @Bronisław_Muszyński Oczywiście wyrazy uznania za włożony trud. Brakuje mi liryki :)
Anna_Maria_Blondynka Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 wystarczy napisac nieudacznicy sa wsrod nas i wystarczy; po co katowac sie w dzien i noc zeby to napisac, to tak jakbys koniecznie musial sobie udowodnic ze potrafisz i juz -wygryzc ten Blitz jak swoja kosc.Takie lapanie niebieskich ludzikow. Ma sie wrazenie ze chcesz zarazic wszystkich tymi Blitzami jak jakimis wirusami. Moze sproboj cos z poczuciem humoru napisac to moze przeczytam a nie przesune oczy po tych tekstach.
bronmus45 Opublikowano 28 Maja 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 @Anna_Maria_Blondynka ..."wystarczy napisać nieudacznicy są wśród nas i po krzyku" Wystarczyłoby zatem zapisać ustawowo, że u nas panuje wszechobecny dobrobyt i... po krzyku - mylisz się przeogromnie - ja toto pisałem nie dłużej niż pół godziny - razem z opublikowaniem. Pytasz - po co?... Dalej zapewne śpiewalibyśmy tylko Bogurodzicę, lub jeszcze wcześniejsze, a nasz Kraj nadal byłby w Układzie Warszawskim, gdyby nie wewnętrzna potrzeba zmian u niektórych osób i wręcz ludzka ciekawość... No i nie byłoby nawet rowerów, nie wspominając o samochodach - brak koła... A gdzie byśmy pisali te swoje wypociny?... Na papirusie?, czy glinianych tabliczkach? Jedno się przyjmie, inne nie, więc w czym problem?... Pożyjemy, zobaczymy
Anna_Maria_Blondynka Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 @Bronisław_Muszyński ...to postaraj sie spedzic wiecej niz pol godziny...moze bedzie ciekawsze, takie cos musi chciec sie przeczytac, musi lapac w pierwszej linijce i trzymac Cie na uwiezi. Twoje smerfy Ci uciekaja juz po pierwszej linijce, i ogladaja sie za siebie przy ostatniej. Wydaje sie ze chcesz zeby w tym byla jakas moc, probujesz ta moc wcisnac do tego wiersza jak powietrze do topielca ktory juz dawno nie zyje.
bronmus45 Opublikowano 28 Maja 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 @Anna_Maria_Blondynka ... - może i byłyby ciekawsze, lecz pozwól, że ja sam będę kierował swoimi pomysłami w taki sposób, jak ja to czuję w duszy. Tak jak Ty ze swoimi... hm... haiku
Anna_Maria_Blondynka Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 @Bronisław_Muszyński To musi byc jak galop, przeciez sam wiesz. Ta bajka o Gargamelu musi byc fascynujaca, wciagajaca, emanujaca energia i szalona troche. Twoje smerfy gon je!
bronmus45 Opublikowano 28 Maja 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 @Anna_Maria_Blondynka ... Powtarzam - ile Ty razy sama próbowałaś tworzyć haiku..? I co z niego wynikało? Ja dopiero napisałem trzy blitze, a czy będę pisał kolejne? Nie wiem.
Anna_Maria_Blondynka Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 @Bronisław_Muszyński dla mnie to ty sobie mozesz memlac ta swoja kosc, juz ci sie wtracac do Twoich smerfow nie bede...
bronmus45 Opublikowano 28 Maja 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 @Anna_Maria_Blondynka ... Ty zawsze w takiej gorącej wodzie kąpana?... Wejdź sobie na adres wskazany u góry strony linkiem (kliknij w niego) i przeczytaj tam BLITZA w oryginalnym wydaniu jego twórcy. A później dopiero zabieraj głos. Ja fabryki poprawiać nie myślę... No, jedynie w długości utworu, lecz to podkreślam w tytule (nieklasyczny). I przestań na mnie wrzeszczeć, bo to nic Ci nie da...
Anna_Maria_Blondynka Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 @Bronisław_Muszyński Smerfowo
bronmus45 Opublikowano 28 Maja 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 @Anna_Maria_Blondynka - a Ty, co... robisz tutaj za Gargamela? [center][img]http://www.e-gify.pl/gify/kreskowki/smerfy/smerfy26.gif[/img][/center]
Anna_Maria_Blondynka Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 @Bronisław_Muszyński a wygladam?
bronmus45 Opublikowano 28 Maja 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 @Anna_Maria_Blondynka ... - jak Ty wyglądasz, to... cholera Cię wie. Nawet nie można być pewnym płci. Lecz Twoje upierdliwe zachowanie przypomina Gargamela, albo Marudę od smerfów...
Anna_Maria_Blondynka Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 @Bronisław_Muszyński to niech juz ci tak bedzie, pozdrowienia
bronmus45 Opublikowano 28 Maja 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 @Anna_Maria_Blondynka ... - to w końcu Gargamel ze smerfów, czy Tekla z pszczółki Mai ?
Anna_Maria_Blondynka Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 @Bronisław_Muszyński Jesteś jak niesforny dzieciak który nie mogąc zyskać pochwal próboje narozrabiac.
bronmus45 Opublikowano 28 Maja 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2016 @Anna_Maria_Blondynka ... - zacięła Ci się myszka w komputerze, że powtarzasz komentarze?Witam... może w czymś pomóc?[img]http://www.e-gify.pl/gify/zwierzeta/myszy/myszy10.gif[/img]
Rekomendowane odpowiedzi