Jacek_Suchowicz Opublikowano 18 Maja 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2016 sprawna propaganda goebbelsowskiej klasy i wśród gospodarzy zakazany temat skutek powtarzania efekt przyniósł z czasem ludzie uwierzyli, że przecież go nie ma w światowych religiach stałe miejsce cierpień fizycznych psychicznych dla nędznych grzeszników czy smołę gotują przyznaję nic nie wiem Dante opowiadał że tortur bez liku lecz prawie wiek temu swój chwilowy pobyt wszystkim niedowiarkom dedykując wersy w dzienniczku zamknęła chyba w dniu żałoby gdy jej dwie siostrzyczki właśnie tam odeszły wędrówka w głąb ziemi wśród krzyków i jęków ogromne cierpienie zamykało oczy anioł w wiecznym ogniu uchwycił za rękę widoku tragedii wytrzymać nie sposób dzisiaj się śmiejemy gdy ktoś wspomni o nim jakby z jakiej klechdy opowiadał dzieje a tam jest najwięcej w gorejącej toni tych co nie wierzyli że ono istnieje 1
makarios_ Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2016 są strachy na lachy jak też na parafian podrę sobie łachy jeślim jak patafian do piekieł Syn zstąpił po czym je opuścił nigdy w to nie wątpił kto Słowo dopuścił do głosu niech mówi Ono prawdą przecie daremnie się głowi kto nim gardzi wiecie że Jezus zmartwychwstał z grobu czyli piekła Ojciec temu sprostał to prawda niezwykła
luna_ Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2016 @Jacek_Suchowicz podobno największym zwycięstwem szatana jest wiara w to, że nie istnieje. płynący wiersz z puentą, wrócę :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 18 Maja 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2016 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za wiersz :) pozdrawiam
Jacek_Suchowicz Opublikowano 18 Maja 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2016 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie podobno ale na pewno dzięki :) pozdrawiam ps co do płynący mam parę wątpliwości ale ok.
jan_komułzykant Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2016 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. goebbels nie wymyślił tej prostej zasady że fałsz powtarzany w nieskończoność zdoła uskrzydlić lub zgnębić bo historii ślady wskazują ze drań ów je tylko przywołał najwięcej nieszczęścia na ziemskim padole czynili ci wszyscy którym się zdawało że kaźnią i męką spełniają swą rolę gawiedź diabłem strasząc gdy piekło już trwało bo nie było mordu wojny i pandemii gdzie brak miłosierdzia zebrał większe plony ginęły narody drżały kontynenty a brak słusznej wiary uśmiercał miliony niszczono naukę źródła prawdy wiedzę sens istnienia tkano w sprzeczne innym szaty zapłonęły dzieła i błądził niejeden by stały się ciałem zaprawdy dogmaty duch cywilizacji legł na gruzach mordu miłujący bliźnich rozkochany w złocie w biegłości nawróceń nie oszczędzał tortur boskim przykazaniom czyniąc wbrew w istocie do dziś nie ma zbrodni wojny czy pandemii gdzie brak miłosierdzia zebrał większe dzieło lud starożytności znacznie lepiej cenił myśl i wiarę wszelką za ignoto deo 2
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2016 @Jacek_Suchowicz Witaj Jacku - ciężki wiersz - dyskutować nie będę - nie potrafię ... Może gdy bym był dzieckiem . pozd.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 20 Maja 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2016 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za wiersz podsunąłeś mi pomysł teraz dużo pracy ale wkrótce odpowiem w oddzielnym poście pozdrawiam:) ps no właśnie dlaczego tu na ziemi mamy spotykamy piekło [pyt retoryczne]
Jacek_Suchowicz Opublikowano 20 Maja 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2016 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. myślę, że potrafisz tylko jesteś leniuszek na ten temat każdy potrafi pozdrawiam Jacek
Rekomendowane odpowiedzi