Anna_Myszkin Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2016 nie usiądę do stołu dopóki gość nie ogarnie gotowego wzoru na obrusie lśnią jasno wykładane srebra razem z cierpliwością dla milczenia godzinami jeśli się porwie na główne danie nagimi dłońmi zwinę kuchnię pół minuty tyle mi trzeba żeby wysmażyć awarię bezrobotna nakarmię się myślą że już przed obiadem szczypała nos woń musztardy
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2016 @Mithotyn łał Mith!, przeczytałeś ten utwór ponad trzysta razy i zrozumiałeś tylko trzy wersy? sorry, ale nie mogłem się powstrzymać :)
Stefan_Rewiński Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2016 Szybko smazysz awarie. Pzdr.
Anna_Myszkin Opublikowano 28 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2016 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pojęcia nie mam do czego "pijesz" i bez bicia przyznaję się, że moc powyższych trzech wersów przyćmiła resztę... dla mnie owy trójwers jest tak na czasie, jak nic jeszcze dotąd nie było..! .......................moje Gratulacje! :-) Dobra, mogłabym się zachłysnąć komentarzem i powiedzieć "dziękuję", ale powiem szczerze, że "na obrusie" należy do następnej frazy o gadaniu i milczeniu. Źle się stało, że ten tekst wylądował tutaj w fazie "okołowielkanocnej".
Anna_Myszkin Opublikowano 28 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2016 @Mariusz_Sukmanowski Nie wiem, kogo poprosić, żeby palca częściej używał do pukania się w czoło niż do walenia mi rekordów odsłon, więc robię to w odniesieniu do Twojego komentarza.
Anna_Myszkin Opublikowano 28 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2016 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wydaje mi się, że peelka cierpliwa była - były słowa i czas na milczenie. Skoro nic nie trafia w punkt, to chyba lepiej zwinąć restaurację.
LadyC Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2016 nie rozumiem tylko czemu bizantyjska, ale pewniem niedouczona
Anna_Myszkin Opublikowano 30 Marca 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2016 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W erze google naprawdę nie trzeba być omnibusem ;)
LadyC Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2016 @Anna_Myszkin No tak, to był faktycznie dość głupi koment :)) Sorry, ale czasem człowiek patrzy a nie widzi.
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2016 nie usiądę do stołu dopóki gość nie ogarnie gotowego wzoru na obrusie lśnią jasno wykładane srebra razem z cierpliwością jeśli się porwie na główne danienagimi dłońmi zwinę kuchnię pół minuty tyle mi trzeba żeby wysmażyć awarię szkoda mi tej trzeciej strofy, bo "lubię smak" musztardy, ale wybrzmiało siłowo, podobnie jak "nagie" dłonie
Anna_Myszkin Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Pozbawiłeś go tym ciachnięciem puenty w postaci rawie profetycznej "musztardy po obiedzie". "Nagie" jedynie sugeruje, że nie w rękawiczkach, tylko dobitnie i wprost, więc nie czuję zgrzytu z wykasowaną "musztardą".
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2016 W sumie to wiem, że nie wiele wskóram i jestem cholernie zmęczony, ale............. powiem Ci dlaczego to cięcie i co na piernik do wiatraka, czyli musztarda do dłoni. "Podlirce" trzeba pół minuty, by wysmażyć awarię (pewnie i mniej), więc ta musztarda po... wisi w powietrzu jeszcze w "przedpokoju" (czy to profetyzm czy raczej kobieca nieomylność :) ). Nie trzeba mi więc "stępla" czy kropy na jjjjjjjjj. Podobnie z dłońmi. Głupio brzmiałoby, gdyby były w rękawiczkach. Choć metaforyzujesz kuchnię, najłatwiej było użyć "nagich", a wydaje mi się, że można byłoby pokusić się o ciut inną "charakterystykę". Właściwie nie chcę nic wskórać. Taki mój odbiór.
Anna_Myszkin Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Tak, masz rację, taki miał być przekaz od kąpanej w gorącej wodzie i wszechwiedzącej peelki ;) Co do "nagich", to dłonie profesjonalnego kucharza, gotującego masowo i dla wszystkich, są obleczone w jałowe rękawice - tu jest zupełnie inaczej i temu też chciałam dać wyraz. Tyle z mojej strony.
Rekomendowane odpowiedzi