Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdy w UE parlamencie
płaczliwym dość głosem
premier Szydło bajała
pisowskim "patosem"
mnie się włosy jeżyły
wspominając Gierka.
Propagandę sukcesu;
więc zabawę w berka.

Goniąc za ułudami
w PiSie tworzonymi
broni fałszywej prawdy.
To prawami naszymi
wyciera wciąż brudy
zwykłymi pozorami.

Według niej wszystko "cacy"
w sposobie rządzenia PiS-u.
Kłamstwo to sięga Rysów;
co wnet dojrzą Polacy.

Oby to w miarę szybko
nastąpić u nas miało.
Bałaganu PiSlandu
znowu będzie niemało.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Christine Odwaga w słowach, różni się bardzo od tej w życiu, ale trzeba używać  różnych kolorów atramentu - dziękuję i pozdrawiam serdecznie :)
    • @vioara stelelor W Twoim wierszu jest smutek, prawda i cała moc tych słów, które nie dają się cofnąć. Czuję w nich puls emocji - radość, ból, tęsknotę - i w tym wszystkim bije serce autora: młode, czułe, pełne życia i możliwości, nawet jeśli czas pokazał, że świat trochę skomplikował te chwile. Dziękuję, że mogę czytać Twoją poezję, która wciąga i zostaje w myślach, która pozwala na chwilę spotkać kogoś tak prawdziwego i wrażliwego. Dzięki niej świat staje się trochę głębszy, a słowa żyją własnym oddechem, który mogę podziwiać.
    • @Christine Bardzo dziękuję!!!   Biegniemy w kółko. Od jednej klęski do drugiej. To nasza jedyna droga.   Wzywają do zemsty. Lecz nikt nie ma siły, by zacisnąć pięść.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

E, tam jednego! Dam na konkurs globalny

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dzięki i pozdrawiam!   Jeśli to płacz ze szczęścia, to miło mi, bo lubię, jak moje teksty bawią (ale też trochę uczą), ale bawią Dzięki i pozdrawiam!   W dobie równouprawnienia panie naprawiają auto, a panowie myją sedes Dzięki za podobanie i pozdrawiam!   Łoj, bardzo daleko mi do tak wybitnego nazwiska, ale dziękuję i pozdrawiam   Jak berety :] Dzięki i pozdrawiam!   Dzięki i pozdrawiam!   Dzięki wielkie i pozdrawiam!   A w życiu! On ci mój do grobowej deski Dzięki i pozdrawiam!   Dzięki i pozdrawiam :))   Wszystkie chłopy są fajny, ale swój własny jest najlepszy :)) Dzięki i pozdrawiam!   Dzięki i pozdrawiam!   Mogłaby zaśpiewać Stanisława Celińska, ale Suno chyba nie dysponuje podobnym temperamentem :)) Dzięki i pozdrawiam!   Miło, że wierszyk wywołał uśmiech :)) Dziękuję i pozdrawiam!     @hollow man i @Myszolak Dziękuję Wam i pozdrawiam i @KOBIETA Dziękuję i pozdrawiam
    • @Christine Bardzo dziękuję!!!   Imperia rozpadają się w pył, a propaganda nigdzie się nie wybiera :)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dalej będzie krew, pot i łzy... i trochę miłości.   Marsz do granic świata. Zostawiliśmy tam nogi. Wróciliśmy jako cienie.   Garść miłości w pyle. Kwiat na polu rzezi. Deptaliśmy go boso.   Pozdrawiam  
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...