Apolonia_Zięba Opublikowano 18 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2015 Jest taki czas, może to wiosna, gdy wszystkie plamy znikają z czasem pewnie nadzieja myśli tak o krokach, skreślając wszystko, co dotychczas marne. Zieleń oddycha, płuca już pracują, z twych oczu spokój znowu mnie kołysze, mówię dzień dobry niemal wszystkim ludziom, jestem przy tobie, choć to przecież nigdzie. Wiosna! Ni kwietniem, wrześniem, ni październikiem, ni kromką chleba ani wiatrem znad lasu, gdy gdzieś wychodzisz, znów jest niemile Idę więc naprzeciw drzewom, naprzeciw wiatru, tyle tu ciszy, że mogłabym tak życie, spędzić, dotykając milczeń dębów, grabów. 1
Marlett Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2015 @Apolonia_Zięba Wzruszasz mnie znowu Polu, szczególnie druga strofa - aż chce się złapać głęboki oddech. Natomiast czwartą można potraktować jako pointę - emanuje spokojem - przepiękne milczenia. PozdrawiaM.
Apolonia_Zięba Opublikowano 28 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2015 @Marlett Miło mi czytać Twój komentarz. Cieszę się, że wybrałaś coś dla Siebie. Czwarta jest puentą :) Dziękuję za czytanie :) Dobrego Nowego Roku/2016
Rekomendowane odpowiedzi