Apolonia_Zięba Opublikowano 25 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2015 jesień przemawia do mnie wieloma językami wprowadza w przedsmak zmierzchu między pytania pozwalam się jej wplatać w złoty warkocz melancholii odpytuje z różnych kolorów przeciąga przez wrzosowiska płomienne nasturcje jesieni mów jeszcze - nim mnie zanurzysz w fioletów szeleście 1
Marlett Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2015 @Apolonia_Zięba Złota - jest piękna, Złota - bo milcząca, to czas na refleksje. Dwie pierwsze strofy stonowane , refleksyjne . Natomiast trzecia i czwarta zawierają cudny, impresjonistyczny zestaw kolorów tzn . że jesień wcale nie jest nudna. Polu , urzekłaś mnie :) PozdrawiaM.
Apolonia_Zięba Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2015 @Marlett Dziękuję :) Nie spodziewałam się tylu pochwał. Bardzo dobrze zinterpretowałaś ten wiersz. Jeszcze raz serdecznie dziękuję :)
Stary_Kredens Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2015 mnie też urzekł, choć mam wątpliwości , czy warkocz melancholii jest złoty, ale czemu nie? pozdrawiam kredens
Apolonia_Zięba Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2015 @Stary_Kredens W poezji wszystko możliwe :) Dziękuję za czytanie i miłe słowo :)
Rekomendowane odpowiedzi