Marlett Opublikowano 22 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2015 ja tobie ty dla mnie miły lecz mocno się różnimy nie zapominasz o mnie coś razem bawi nas i mówisz że podobni ty z wiatrem ja pod wiatr burzysz kiedy naprawiam świat jaśnieje skryta wenus w purpurze mars chropowaty choć czasem się zbliżają nigdy się nie spotkamy
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2015 @Marlett Witam serdecznie - tak moja droga - udawać łatwiej niż się wydaje . A kochać i to szczerze to już inna bardziej trudna sprawa - oczywiście nie dla wszystkich ma się rozumieć. Mam odczucie że owy wiersz jest komuś dedykowany ... Miłego ci życzę
Marlett Opublikowano 24 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2015 @Waldemar_Talar_Talar Talarku Twoja intuicja nie zawiodła i tym razem :) Dziękuję za czytanie i ciepłe słowa . PozdrawiaM.
Iru_De Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2015 ja tobie ty dla mnie miły lecz mocno się różnimy nie zapominasz o mnie coś razem nas bawi i mówisz że podobni ty z wiatrem ja pod wiatr burzysz kiedy naprawiam świat....przerzutnia ok, ale powstał rym? wiatr -świat jaśnieje skryta wenus w purpurze mars chropowaty choć czasem się zbliżają nigdy się nie spotkamy
Marlett Opublikowano 25 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2015 @Iru_De Zgadza się. Rymów w wierszy jest więcej choć mniej dokładne ..:)
Marlett Opublikowano 25 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2015 @Iru_De ...i dzięki za dostrzeżenie - nieco zmieniłam :)
Apolonia_Zięba Opublikowano 26 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2015 @Marlett Ładne przerzutnie i można je różnie odczytać. Odniosłam wrażenie, że różnić się można, a nawet trzeba, bo przecież nie ma dwóch jednakowych charakterów :) Jeśli ten wiersz komuś dedykowany, to mu współczuję :) Pozdrawiam... P.
Marlett Opublikowano 26 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2015 @Apolonia_Zięba Polu dziękuję za trafną interpretację. Rzeczywiście przerzutnie dają wiele możliwości w odczytywaniu wiersza. W życiu podobnie jest jak w naturze. Ludzie raz się lubią to znów odpychają do siebie , ale gdzieś tam krążą po własnych orbitach jak planety ...:) Serdecznie pozdrawiaM.
Stary_Kredens Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2015 zamiast chropowaty dałabym chropawy pozdrawiam Kredens
Marlett Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2015 @Stary_Kredens Masz wiele racji :) Chropawy lżej przechodzi przez struny głosowe . Dziękuję.
Rekomendowane odpowiedzi