gabrysia_cabaj Opublikowano 16 Września 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Września 2015 Zmartwiało lato na dziecięcej huśtawce zielony listku W ogrodzie porannym serce się kraje, bo gdy głowę odwrócić wszystko znika, więc wracam - biegnij, dziecko, w stronę jabłonki a ja powiem stop! Wtedy się zatrzymasz i z powrotem. Ten bieg i fruwanie włosów, ta mgiełka słońca w nich. Ale nic śmiesznego przed snem - niski śpiew, jakby coś przemijało i niechby było szelestem, pluskiem. Jakieś ciche westchnienia - Panie losie ty mój! Już na wszystko za późno? Zero kontaktu wzrokowego. Moje patrzenie w ciemię okna. Tamto moje patrzenie - błyska! Chyba równo oddycha... I pukało w ścianę, że się budzi - leciało do mnie przez k o r y t a r z i zaraz - salto w przód, fikołek do tyłu, szpagat, jaskółka .
gabrysia_cabaj Opublikowano 17 Września 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2015 Thx pozdrawiam dobrej nocy g.
Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2015 NIE powinno być aby "zielony-M (!) listku"? przenikanie wzajemnie rozmaitych obrazów daje wrażenie skoku w pamięć...ciekawe!
gabrysia_cabaj Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2015 @Jacek_Aleksander_Mateusz_SOJAN dziękuję, Jacku! we wstępnym haiku artystka zwraca się do zielonego listka, który spadł na huśtawkę:( pozdrawiam serdecznie g.
Wanda_Zofia_Szczypiorska Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2015 Taki trochę poetycki Monet, czyli impresja.
gabrysia_cabaj Opublikowano 26 Września 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2015 @Wanda_Zofia_Szczypiorska czasem trzeba się cofnąć, Wando, żeby móc zrobić choćby jeden krok do przodu pozdrawiam
Wanda_Zofia_Szczypiorska Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2015 Monet to pochwała. Piękne malarstwo
LadyC Opublikowano 3 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2015 Piękny wiersz. Niesamowicie mi się podoba. Zgadzam się z p. Wandą i Monetem. Coś w ten deseń.
gabrysia_cabaj Opublikowano 6 Października 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2015 @LadyC a to mi się udało malowanie wiersza, LadyC - jestem wdzięczna, że przychodzisz i czytasz pozdrawiam najserdeczniej g.
bronmus45 Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2015 Nieśmiałe słońce przedziera się przez chmury Chłodne wakacje
Rekomendowane odpowiedzi