Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

z kroniki upadków i zmartwychwstań naszych

Rekomendowane odpowiedzi

obudziłem się schlany w przydrożnym rowie
bez portfela nadziei na lepszą jutrznię
dziwki wesoło produkowały się
na poboczu drogi do Angeles
a może razem łapaliśmy
okazję do Rzymu

czy to ważne w jaką godzinę
Pan wystawia nas na próbę
i czy tam będzie piekło
czy tylko swędziało
suszy mnie
to niebo
Oto

Błogosławię wam siostry Zdziry
wykrzyczałem przez drogę

Bądź pozdrowiony bracie Skurwysyna
odkrzyknęły niespeszone

i ruszyliśmy
pod górę czaszki
każdy ze swoim krzyżem

ja w swoje
a one w swoje

przepłacone grzechy

• 4 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Alicja_Wysocka... Ala, za.. ciekawy.. dziękuję. To dopiero pomysł, spisać zdania ludzi z autobusu. No widzisz, latają nam w głowach różne 'iskierki pomysłów'... toteż, u mnie.. "zrodziły się" wszystkie Zrywy. Ślę pozdrowienie z .. :)   @Rafael Marius ... ok. nie wnikam w to, co wolisz.. :) @Wiesław J.K. ... skoro tak, cieszę się, dzięki.        
    • @Wiesław J.K.   Aby do maja...  
    • @ViennaP   Wiem, proszę pani, wiem: nawet dużo - więcej, tymczasem: póki istnieje formalnie Organizacja Narodów Zjednoczonych, Międzynarodowy Trybunał Karny i Międzynarodowy Trybunał Sprawiedliwości - tak zwane przedsiębiorstwo holokaust gówno może, zresztą: biznesmen korporacji USA - Donald Tusk, pardon: Donald Trump - podpisał uchwałę - ona nie ma mocy prawnej, tak: przedwojenni żydzi próbowali stworzyć Judeopolonię przy pomocy pobratymców z Ameryki Północnej, a Polacy co? Próbowali przy pomocy Europy wykupić Madagaskar i stworzyć tam województwo izraelskie - deportować rasistowskich syjonistów i żydowskich szowinistów religijnych, dlatego też: Ukrainy nie ma... Istnieje nieformalna Judeoukraina lub współczesna Chazaria... Mi nic nie mogą zrobić, bo: nic nie mam - lokal socjalny należy do administracji samorządowej, a sam blok został zbudowany w latach sześćdziesiątych - Dolny Mokotów.   Łukasz Jasiński 
    • @Łukasz Jasiński Na chwilę przecież, wejdzie na pierwszą stronę. Chciałam zrobić Panu przyjemność, bo tylko się Pan boczy

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Oto... zupa... :)   Skoro apetyt, trzeba działać, zaczynam warzyć... smakozupę, z rana zakupy poczynione, pora lać wodę - zapał płonie.   Zaczęłam dobrze - mamy rosół, choć gdzieś słyszałam - to nie zupa, jednakże oczka miło siorbać, problem makaron - lubi chlapać...               a teraz wybrać, co pyszniejsze, z marchwi sylaby powrzucałam, przecinki z pora, szczyptę marzeń, no i skrzydełka gołębiarza.                 Pietruszka dziwna - zielokropek, ale to nie jest takie ważne, głowię się nad tym, jak zaprosić, by wspólnie do obiadu zasiąść.   Pozdrawiam Was, jak i czytających tę.. zupinkę... :)    
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...