Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 trzydzieści lat bez przerwy każdego dnia i każdej nocy wzrokiem ustami dłońmi i sercem z nią rozmawiał dziś skazany na rozłąkę przez ludzkie marzenia które w naszym kraju są bezbarwne nie spełnione tak tak drogi czytelniku po trzydziestu czterech latach nie nagannej uczciwej pracy człowiek staje się niczym gdyż do pracy jest za stary a do emerytury za młody dlatego cierpią miłości te które mało od życia chciały więc mam wielka nadzieje że ten wiersz przeczytają ci którzy nowe ustawy ustalą pozwalające ziścić marzenia do których każdy ma prawo
Marlett Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 @Waldemar_Talar_Talar Oby kiedyś nadeszły lepsze czasy dla polskich rodzin - bo rodzina to podstawa społeczeństwa. Rozłąki są przekleństwem rodzin. Trudno tu realizować marzenia więc jest tak jak w tytule wiersza. PozdrawiaM.
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 2 Maja 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 @Marlett Witaj - wielkie dzięki za czytanie i kom. Tak to już jest w niby cywilizowanym kraju . Wiem że w innych jest gorzej - ale serce boli że wspomniani powyżej muszą się tułać po świecie - za czymś na co zapracowali ... A politycy mają ten problem za nic. Pięknie obiecują przed wyborami a potem cisza.... Jeszcze raz dziękuje za czytanie . Miłej soboty życzę
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 2 Maja 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2015 @kufelek Witam serdecznie - trudny temat - nie ma dziś takich którzy by próbowali ten stan zmienić .- a szkoda ... Temat wielu dotyczy - sam go poczułem na własnej skórze . Małżonka wyjechała do Niemiec bo u nas klapa .A mnie serce boli ... walczę z tęsknotom . Mam nadzieje że młodsze pokolenie kiedyś ten stan zmieni . Zawsze wierzyłem w uczciwość a tu klapa na całej Lini . Dzięki za czytanie i kom . Miłego dnia życzę
Rekomendowane odpowiedzi