efemeryda2 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2015 daję słowo, moja to próba pierwsza napisania o stokrotkach wiersza lecz już na wstępie mam problem nie lada o których stokrotkach tu opowiadać czy o tych z hodowli extra elicie co na rabatach wiodą w pysze życie kiedy ich kształty, kolory, wielkości hodowlą dęte do niemożliwości może ciekawe może i dla ludzi lecz żadna takich emocji nie wzbudzi jak te pierwotne, bezbronne i dzikie co miejscem czule się dzielą z trawnikiem bo co się dzieje z tą chwilą radosną gdy w tle nadziei pojawią się wiosną? * to jakby niebo ktoś słał pod nogami i je ugwieździł nagle stokrotkami lub duszy cząstki rozsypał ktoś wkoło w stokrotki czarem zmieniając wesołe one bezbronne kruche do rozpaczy niezmiennie proszą by je ciepłem raczyć więc my stąpajmy lekko, dbając o to by ich nie skrzywdzić i nie wdeptać w błoto * gdy świat oglądam brudnymi oknami stokrotnie tęsknię za stokrotkami. 20 04 2015
le_mal Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2015 @efemeryda2 Pięknie o skromnych kwiatach i piękna płenta.
Marlett Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 @efemeryda2 ''Wolałabym na stokrotkach spać'' PozdrawiaM.
efemeryda2 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 @Marlett "i trenować nowe miny i przed lustrem stać" Czemu nie? Też poZdrawiam
efemeryda2 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 @le_mal Dziękuję za pochylenie się nad drobnym kwiatkiem. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi